Thomas Meehan: Annie

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 18x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Een ouderwets verhaal

geiilustreerd door Julia Noonan

128 bladzijden

 

2e druk

Bosch & Keuning nv, 1981
ISBN 90 246 4378 3
gebonden, harde kaft, stofomslag

Boek in prima staat

==================================
van de voor- en achterflap"
In de vroege uren van 1 januari 1933 kijkt Annie door het raam van de slaapzaal van het New Yorkse gemeentelijke weeshuis naar de neerdwarrelende sneeuwvlokken. Precies elf jaar geleden is zij als enkele maanden oude baby op de stoep van het weeshuis te vondeling gelegd, gewikkeld in een deken waaraan een briefje was vastgespeld: 'Zorg a.u.b. goed voor onze kleine schat. Ze heet Annie en wij houden heel veel van haar. Wij komen weer gauw terug om haar te halen.' Daarom heeft Annie maar zo'n idee dat haar ouders haar in de nieuwjaarsnacht zullen komen halen. Annie is de onbetwiste aanvoerder van de weeskinderen, vooral in de eeuwigdurende strijd met juffrouw Agatha Hannigan, het harteloze, hardhandige en alcoholminnende hoofd van het weeshuis, dat in 't bijzonder tot levensdoel heeft Annie ooit onder de knie te krijgen. Is het een wonder dat Annie er nu genoeg van heeft en een paar dagen na nieuwjaar het gehate weeshuis ontsnapt in een waszak?
Maar wat moet een elfjarig kind alleen in New York dat lijdt onder de winterkou en de crisis? Natuurlijk komt zij terecht bij mensen als Fred en Gert Bixby, die met hun restaurant net het hoofd boven water kunnen houden
en Annie best als hulpje willen uitbuiten. Een zwerfhond versnelt haar besluit dit dubieuze onderkomen achter zich te laten. Samen met hem gaat ze op zoek naar haar ouders.
Maar dan, nog geen jaar na haar ontsnapping, wordt zij door de politie opgepakt en weer bij het weeshuis afgeleverd. Laat er nu juist als juffrouw Hannigan haar een aframmeling wil geven, een Rolls-Royce voor de deur stoppen, waaruit Grace Farrell stapt, de schitterende privé-secretaresse van Oliver Warbucks, dé Oliver Warbucks, ongeveer de rijkste man van Amerika. Zij legt juffrouw Hannigan uit dat haar baas een charitatieve daad wil verrichten door in de kerstvakantie een weeskind in huis te nemen. Zo krijgt Annie gelegenheid haar levensverhaal te vertellen aan een van de machtigste zakenlieden ter wereld. Hij stuurt een dozijn Pinkerton-detectives New York in om Annies hond terug te vinden en besluit vervolgens Annie te adopteren. Juffrouw Hannigan barst bijkans van woede als zij het nieuws hoort en drinkt haar whisky-fles in één teug leeg. Samen met haar misdadige broer Rooster en diens vriendin Lily ontwerpt zij het snode plan om Oliver Warbucks' 50.000 dollar beloning voor wie kunnen bewijzen Annies ouders te zijn, in de wacht te slepen. Zij slagen daarin bijna.
Onder de kerstboom echter, in aanwezigheid van president Roosevelt en alle weeskinderen, vindt dit verrukkelijke verhaal zijn gelukkige ontknoping.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.