MarktPlaza

Thijs Goverde - Donderkat En De Engel Des Doods (Hardcover/Gebonden)

54x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

160 pagina's

''Kan de Donderkat zich hier nog uit knallen?''
De Donderkat, de meest beleefde terrorist ter wereld, heeft machtige vijanden. Generaals, oliebaronnen en kinderdieven, allemaal onder aanvoering van de steenrijke bankdirecteur Dogger, die een prijs van miljoenen op haar hoofd heeft gezet. Het is dan ook geen wonder dat zij is ondergedoken. Letterlijk. In een duikboot. Donderkat begint, samen met haar kinderen, aan een zoektocht op
de eindeloze oceaan. Daar wacht haar een nieuw gevaar: de Engel des Doods...

Schrijver, verteller, cabaretier, tuinier, filosoof - wat is Thijs Goverde niet? Geboren en getogen in Nijmegen, de stad die hij alleen verlaat voor het allerleukste dat het schrijvers vak hem te bieden heeft: kinderen ontmoeten en hun vertellen over zijn boeken!

Vijfde deel* in de reeks met Donderkat – de meest menselijke terrorist ter wereld – in de hoofdrol. Het verhaal in deze verzorgde, gebonden uitgave brengt ons naar de zeeën en oceanen van deze wereld, die worden leeggeroofd door de puissant rijke bankdirecteur Dogger, Kapitein Leeghwater en trawanten. Vissen verdwijnen, koraalriffen worden beschadigd, het water wordt vervuild en tot overmaat van ramp verdwijnt de Tsaar Peter, de gele onderzeeboot waarin Donderkat en haar gezin zat ondergedoken. Alle sporen leiden naar de gevreesde Engel des Doods – een schip groot als een stad, compleet met wegen, woningen, fabrieken, vliegveld, schuren en bewaakt door geavanceerde verdedigingstechnieken. Met inzet en volharding, vernuft en manipulatie lukt het de Donderkatclan om bij de Engel des Doods aan boord te komen en tot kapitein Leeghwater door te dringen. Een wervelend verteld boek, met enkele leuke illustraties in zwart-wit, vol spanning, knipoog en sensatie voor in ludieke maatschappijkritische verhalen geïnteresseerde kinderen vanaf ca. 10 jaar.