MarktPlaza

Theresa Charles – De gestolen orchidee

67x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Theresa Charles – De gestolen orchidee
N.V. Uitgeverij de Spaarnestad
303 pag.
harde kaft
paar kleine vlekjes op de achterkaft
t.e.a.b. (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Alice Everton wordt gekweld door zelfverwijt. Ze meent schuldig te zijn aan de dood van een kind en staat nogal onzeker in het leven. Ze ziet dan ook erg op tegen haar taak als ze door haar stiefzuster gedwongen wordt naar een afgelegen landhuis te gaan, waar ze als kinderjuffrouw de zorg voor de zevenjarige Fernie op zich moet nemen. Het landgoed wordt beheerd door Tom Lambert, die bezeten is door de gedachte een nieuw gekweekte orchidee naar zichzelf te noemen en er op tentoonstellingen eer mee in te leggen. Alice is gevoelig voor Toms charmes, maar toch is er iets ondefinieerbaars in zijn karakter dat haar astoot. Het is oveigens een vreemd huishouden, waarin Alice terecht is gekomen. Fernie is een moeilijk kind. Haar moeder is jong gestorven en haar vader is enige tijd voor Alices komst op zee omgekomen. Valle, Fernies tante, kan het kind niet aan. Fernie haat Valle en veracht Tom. Alice wordt ook niet bepaald hartelijk door Fernie verwelkomd, maar met veel tact weet ze toch het vertrouwen van het kind te winne. Fernie is er vast van overtuigd dat haar vader nog leeft, omdat na het ongeluk op zee zijn lichaam niet is gevonden. De sfeer in het landhuis is benauwend. De knappe behaagzieke en geldzuchtige Valle leeft onder grote spanning en al spoedig ontdekt Alice, dat die spanning vooral wordt opgeroepen door telefoontjes van een onbekende. Bijna elke avond om tien uur belt hij op; dan uit hij bedreigingen aan het adres van Valle en beweert hij dat de kleine Fernie in gevaar verkeert. Valles angst voor die telefoontjes is zo groot, dat ze Alice opdraagt ze aan te nemen. Al de eerst avond dat Alice dat doet, komt ze onder de bekoring van de stem van de onbekende . De man waarschuwt haar ernstig. Er dreigt groot gevaar voor Fernie. Inderdaad komen Alice en Fernie enkele keren in levensgevaar te verkeren.
Het vehaal vindt zijn hoogtepunt in de diefstal van de kostbare orchidee en bijna onmiddelijk daarop de verdwijning van het kind. Wie is de schuldige? Valle, Tom of de onbekende? Heeft de intuïtite van Alice gefaald? Kan de stem van het hart iemand zo op een dwaalspoor brengen?"