MarktPlaza

Theo Sorg - Geloven, hoe doet men dat?

139x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Theo Sorg - Geloven, hoe doet men dat?
 1969, Boekencentrum n.v.
 75 pag.
 wat vlekjes op de kaft
 Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
 "In dit praktische boekje vraagt de auteur uw aandacht voor een van de moeilijkste facetten van de opvoeding, gesteld in de vraag: 'Geloven, hoe doet men dat? Het eerste gedeelte behandelt de kernvraag: 'Hoe kunnen ouders hun kinderen helpen om tot levend geloof te komen?' Onderwerpen als 'geloofsbeslissing, het gebed, het voorbeeld, onbevangenheid, het gesprek en de gemeente' worden hierin besproken.
 In het tweede deel komt de vraag aan de orde: 'Hoe moeten ouders hun kinderen leiding geven in deze moderne wereld'. Beginnende met voorbeelden te geven 'uit de wereld van de arbeid, van de radio, van de film, van de televisie, van de ritmen en van de pers', besluit de schrijver met suggesties 'over tijdig beginnen, tijd hebben, op de hoogte zijn, hobby's, goede maatstaven en de taakvervulling'. 
 Voor wie 'positief' mee wil denken hoe wij in deze tijd een antwoord kunnen vinden op de gestelde vragen, is dit een doeltreffend boekje. Het kan voor ouders, opvoeders, onderwijskrachten, jeugdleiders en -leidsters, kortom voor iedereen, die met kinderen omgaat een stimulans in de goede richting zijn."