MarktPlaza

Theo Schildkamp - Kleur (Hardcover/Gebonden)

68x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

waarom is sneeuw wit? een flamingo roze? het stoplicht rood? een boom groen? een spijkerbroek blauw?

185 pagina's

Een oogverblindend mozaïek van kleurrijke wetenswaardigheden en veelkleurige illustraties. Betoverend als een kaleidoscoop, maar even helder en duidelijk als de regenboog. Een boek voor iedereen die oog heeft voor de bonte wereld waarin wij leven.

Kijkboek vol weetjes en verhaaltjes over kleur. Op luchtige wijze neemt de auteur de lezer mee op een 'bescheiden tripje langs de leukste plekjes in onze kleurrijke wereld'. Het boek is ingedeeld in 9 hoofdstukken: Licht, Rood, Blauw, Bruin, Geel, Violet, Wit, Groen en Zwart. Per kleur zijn veel prachtige collages te zien van kunstwerken, foto's, natuurverschijnselen enz. In korte stukjes tekst worden aardige wetenswaardigheden vermeld uit de psychologie (waarom zijn politie-uniformen blauw), de biologie (de kleur van bedorven voedsel), de cultuurgeschiedenis (geel is de kleur van de keizerlijke familie in China), natuurkunde (reflectie, absorptie) en andere wetenschappen

Het is vooral een bijzonder inspirerend boek voor wie zelf wil werken met kleur, in kleding of interieur; daarnaast is het door de opzet, de speelse vormgeving en de toon van de teksten zeer aantrekkelijk voor jongeren vanaf ca. 15 jaar. Voor een groot publiek.