MarktPlaza

Theo Hendriks - No Story No Glory (Hardcover/Gebonden)

87x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

echte leiders vertellen een eigen verhaal

228 pagina's

Als bestuurder, directeur of manager zit je vol verhalen, maar eigenlijk vertel je ze maar zelden. Zeker niet op het werk, daar houd je je liever aan de feiten. Met als gevolg: gortdroge presentaties en speeches. Saaie verhalen waarin goede bedoelingen vaak verzanden in veel te veel uitleg en zinnen vol abstract jargon.

Dit boek daagt je uit om weer jouw eigen verhaal te gaan vertellen. Met speels gemak maak je kennis met de fijne kneepjes van storytelling: verhalen van vlees en bloed die boeien en inspireren. Verhalen waarmee je visie, missie, strategie n, plannen, businesscases en projecten volop tot leven weet te wekken. Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, die veranderprocessen versnellen, verhalen die vernieuwing stimuleren of die verkoopresultaten verbeteren. Eigen verhalen waarmee je jouw publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen zult weten te raken.

Managers en bestuurders van organisaties moeten soms toespraken verzorgen, bijvoorbeeld richting personeel of klanten. Er zijn vele methoden om deze presentaties te verstevigen. Een belangrijk middel is het vertellen van een verhaal. In dit boek staat centraal wat verhalen in een zakelijke context kunnen bijdragen aan zakelijk succes. In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op bijvoorbeeld de opbouw van een verhaal, het verhaal als middel om bij te dragen aan de oplossing van zakelijke conflicten en de wijze waarop je een eigen verhaal (bijvoorbeeld een zogeheten corporate verhaal) maakt. Het boekje is goed geschreven en bevat talloze praktijktips. Het is relevant in allerlei situaties zoals marketing, veranderingen binnen de organisatie en bij het uitoefenen van leiderschap. Het boekje, geschreven door een in de praktijk werkzame communicatiedeskundige, is een nuttig hulpmiddel voor iedereen die de kunst en betekenis van het vertellen van verhalen wil ontdekken.