MarktPlaza

The Louvre Fifty Plates in Colour 1910 Band Hatchards 54 ill

142x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Konody, Paul G. & Brockwell, Maurice W. The Louvre: Fifty Plates in Colour. London: T.C. & E.C. Jack. 1910. xvi+319 blz. Boek compleet: tekst en alle platen in kleur aanwezig. Leer op rug en hoeken, Belettering rug en versieringen band in goudopdruk. Boek ingebonden door "Hatchards 187 Piccadilly". Band met wat slijtageplekjes en bovenzijde rug klein scheurtje in leer, fraaie band. Bovenzijde bladzijden goud op snede. Alhoewel de titel suggereert dat het boek 50 (fifty) platen in kleur heeft zijn het er in werkelijkheid 54. Alle platen aanwezig zoals aangegeven op lijst voor in het boek (plaat IV) gebruikt als titelplaat, platen apart gedrukt in kleur en ingeplakt (aan achterzijde dus niet bedrukt) en voorzien van extra blad met daarop een korte beschrijving. Boekblok met een klein beetje foxing maar nog goed. Platen in goede staat. Boek biedt een overzicht van de werken tentoongesteld in het Louvre te Parijs en is opgesplitst in "scholen":

Early Sienese school
The Florentine school
The later Sienese school
The Umbrian school
The Paduan school
The school of Verona
The school of Ferrara
The school of Milan
The school of Lombardy
The school of Ferrara-Bologna
The school of Cremona
The school of Brescia
The school of Modena
The school of Vicenza
The school of Vercelli
The school of Parma
The school of Bologna
The decadent schools
The early Flemish school
The late Flemish school
The German school
The Spanish school
The Dutch school
The early French school
The sixteenth-century French school
Seventeenth-century French school
The eighteenth-century French school
The nineteenth-century French school

Fraai vormgegeven en gebonden in een fraaie band in plaats van de saaie uitgeversband. Elders wordt het boek ook aangeboden met slechts 50 platen, terwijl dit boek 54 platen telt. Mogelijk is dit een speciale druk? Daarom (fraaie band en meer platen) vraagprijs wat hoger dan elders. Referentienummer 8477.

100 euro (vaste prijs)

Vraagprijs/biedingen is exclusief verzendkosten (6,95 euro als pakketje, boek te dik voor brievenbuspost), afhalen op afspraak ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.