MarktPlaza

Terraskachel, tuinkachel, terrashaard (model Lomp Zwaar!)

7618x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen

Omschrijving

Ons design model terraskachel, model Lomp Zwaar.. Vanaf 440 Euro!

Met deze kachel heeft u een absolute blikvanger op uw terras! Een robuuste grote hout gestookte tuinkachel met een enorme warmte afgifte, geheel gemaakt van ijzer onttrokken uit het schroot circuit. Puur recycling dus, een oer degelijk en compleet Nederlands ambachtelijk product.
De kachels worden (door onszelf) handgemaakt van een reststuk heipaal met een diameter van 41 centimeter. Deze wordt voorzien van een vlakke onder en bovenplaat, waarna het geheel op 3 stevige poten wordt geplaatst. De stabiliteit van de tuinhaarden is door de 3 wijd uitstaande poten gewoon goed. De kachel heeft een afvoerpijp met een diameter van 17 centimeter welke standaard is voorzien van een petje, dit voorkomt het inregenen van de kachel. De kachels bestaan uit 1 geheel, dit is meer solide als demontabele delen.
De afvoerbuis is iets naar achteren op de bovenplaat geplaatst, dit biedt de mogelijkheid een pannetje soep op de kachel op te warmen of b.v. een ketel glühwein warm te houden. De afvoer buis kan naar wens ook langer worden uitgevoerd, als de standaardhoogte van de kachel naar uw mening te laag is.
Ook kunnen wij deze kachel voorzien van een opzet afvoerbuis met een 2 x 60 graden bocht zodat u deze onder een veranda kunt plaatsen. De kachel staat dan onder de veranda en de rookafvoer komt er dan buiten. Daar elke overkapping qua maat anders is maken wij dit geheel op maat naar uw overkapping. De afvoerbuis dient wel te worden vast gezet aan de buitenzijde van de overkapping, De muursteun hiervoor leveren wij er uiteraard bij. De pet komt in dit geval niet op de kachel te staan maar op de verlengbuis. Bij deze constructie wordt i.p.v. de 17 centimeter diameter buis de 14 centimeter buis gebruikt . Dit is met name om het gewicht van de buis een beetje binnen de perken te houden. Het gebruik van de kleinere buisdiameter heeft overigens geen enkele invloed op de stook eigenschappen van de kachel!
Wilt u de afvoerbuis recht door het dak van een overkapping voeren dient u zelf de dakdoorvoer te realiseren. Wij kunnen echter wel de kachel voorzien van een dikwandige afvoerbuis waarop een dubbelwandige aansluiting van 150 millimeter kan worden geplaatst. Wij zorgen dan dat de kachel zo hoog wordt dat deze een 30 centimeter onder het dak van de overkapping uitkomt. Van daaruit kunt u dan verder werken met de dubbelwandige dak doorvoer. Dit dient wel bij de bestelling te worden aangegeven daar wij dan een buis met een andere diameter dan gebruikelijke op de kachel lassen. Hiervoor geldt geen meerprijs behalve de normale prijs van een eventuele verlenging van de buis boven de standaardhoogte (€ 30,-. per 0,5 meter) Eventueel kunnen wij u helpen met het bestellen van het dubbelwandige materiaal. Wij hebben een goed contact met een leverancier van rookkanalen die gunstig van prijs is. De aansluitstukken van 150 millimeter enkelwandig naar 150 millimeter dubbelwandig hebben wij overigens gewoon in voorraad.
De kachels worden standaard geleverd met een open stookgat welke is voorzien van een uit rondijzer gesmede rand welke de kachel een robuust en 'eigen' karakter geven.  Deze kachel heeft geen beluchtingsgaten in de stookkamer daar niet nodig is voor een goede verbranding.
De kachels kunnen worden geleverd met een deurtje welke is voorzien van 2 stevige scharnieren en een dito sluiting. Dit deurtje zorgt ervoor dat er geen hout uit de kachel kan spatten en biedt tevens de mogelijkheid de kachel gecontroleerd te laten uitbranden.
Tegen een meerprijs kunnen wij het deurtje voorzien van een vuurvast zelfreinigend ruitje, zo houdt u zicht op het vlammenspel..
De stookkamer van een kachel met een deurtje is rondom voorzien van een negental beluchtingsgaten van 20 millimeter, deze zorgen ervoor dat de lucht door het vuurbed wordt getrokken.  De verbranding is daardoor bijzonder goed, de kachel is zuinig met hout en heeft een hoog rendement. De kachels kunnen makkelijk een temperatuur van ca. 400 graden halen (zie foto)  Ook bij deze kachel is de rand van het stookgat voorzien van de karakteristieke uit rondijzer gesmede rand.  Dit is overigens de enige versiering aan de kachel, geen frutsels, gewoon eenvoudig en een strak model.
Nieuw: Na enige opmerkingen van klanten dat de kachels soms iets te gretig branden bieden wij nu ook een smoorklep aan die door ons in de afvoerbuis kan worden gemonteerd. Zo is het vuur in de haard goed te reguleren.
De kachels worden standaard onbehandeld geleverd. Dit houdt in dat ze gaan roesten. Door de dikte van de gebruikte materialen (min. 4 millimeter en de stookkamer zelfs 6,3 millimeter!) zal de kachel niet doorroesten. De onbehandelde kachels geven geen roest water af op uw terras, alleen waar de pootjes staan zullen op den duur wel 3 plekken ontstaan. Dit is simpel op te lossen door een tegel van 80 x 80 centimeter onder de kachel te leggen. Ga uit van een levensduur van zeker 15 jaar en wellicht voor de rest van uw leven!
Tevens bieden wij u de optie (tegen een meerprijs) de kachel te laten stralen en spuiten met een hittebestendige industriële matzwarte coating. Wel moet worden vermeld dat de zwarte kachels na een aantal jaar een enkele roestvlek zullen gaan vertonen. Wilt u de kachel zwart houden zult u deze dan licht moeten opschuren en met een spuitbus hittebestendige verf deze moeten bijwerken. Spuitbussen hittebestendige verf hebben wij altijd op voorraad.
Specificaties van de kachel:
Totaalhoogte : 2,15 meter (incl. het petje)
Hoogte stookkamer : 60 centimeter
Hoogte stookkamer + pootjes : 80 centimeter
Diameter stookkamer : 41 centimeter
Stookgat : 28 x 20 centimeter
Gewicht kachel : ca. 60 kilo (vandaar de naam!)
Door het formaat en gewicht van de kachels passen deze niet in een doorsnee personenauto. Een busje of een aanhanger zijn voor het vervoer meer geschikt.

De (vaste) prijzen van de kachels zijn als volgt:
Kachel Lomp Zwaar zonder deurtje onbehandeld € 440,-.
Kachel Lomp Zwaar met deurtje onbehandeld € 500,-.
Ruitje gemonteerd in het deurtje € 60,-.
Stralen en spuiten kachel € 125,-.
Verlengen kachelpijp per 0,5 meter € 35,-.
Verlengbuis veranda 2 x 60 graden (incl. muursteun) € 190,-.
Smoorklep gemonteerd in de buis   € 50,-.
Spuitbus hittebestendige verf (650 graden) 400 ml. € 12,50,-.
Los ruitje € 27,50,-. (Verzendkosten €7,25(
Alle vermelde prijzen zijn afgehaald in Schoonrewoerd (regio Culemborg)
We kunnen bezorgen en rekenen hiervoor een tarief van €0,60 per gereden kilometer. Mocht de kachel over een ruime afstand moeten worden vervoerd zullen we altijd ook de prijs van bezorgen opvragen bij internet koerier Brenger.nl  Mochten hun kosten lager uitvallen dan per eigen transport zullen we u uiteraard deze bezorgoptie aanbieden. 

Tevens kunnen wij u haardhout in netzakken leveren (ca. 8 kilo per zak)
Prijs per netzak € 8,-.
Prijs per 4 netzakken blokken en 1 zak aanmaakhout €35,-.
Netzak aanmaakhout   € 8,-.
Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW
Momenteel hebben wij weinig kachels in voorraad en bijna alles wordt op bestelling gemaakt. (Juni 2023)
De levertijd is echter te overzien; ga uit van maximaal 1 week voor een onbehandelde kachel  ( gaat roesten )  en maximaal 2 weken voor een zwart gespoten exemplaar. gespoten exemplaar.
Uiteraard kunt u de kachels komen bekijken in onze showtuin op volgend adres: Diefdijk 29 4145 MJ Schoonrewoerd.
Komt u via navigatie kunt u het beste het volgend adres ingeven: Diefdijk 1 Vianen, dit zijn onze buren. Als u namelijk ons adres ingeeft staat u gegarandeerd 4 kilometer verderop aan de Diefdijk 29 in Leerdam..
Kijk voor de route even op onze website ( terraskacheltje.nl) of rijdt op uw telefoon via Google Maps, dan staat u wel op het juiste adres!
Doordeweeks zijn wij nogal druk met heel andere bezigheden en daardoor  vrijwel nooit aanwezig overdag. Het komen bekijken / afhalen van kachels schikt dan ook het beste in de weekeinden of op werkdagen in de avond na 18.30 uur.
Vanzelfsprekend maken wij ook nog de kachels gemaakt van een oude gasfles en ons nieuwe model 'Vet Heet'. Kijk hiervoor op onze andere MP advertenties.
Vriendelijke groet Frans Faas.
Btw nr. : 169901051B01
KVK nr.: 54104211