Tecumseh - James Alexander Thom - bijna nieuwstaat!

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 102x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Tecumseh van de auteur James Alexander Thom.

Amerika, 1768. Het is de nacht van 9 maart. In het hart van het grondgebied der Shawnees kijken de mensen ademloos omhoog. Secondenlang wordt de hemel verlicht door een grote, geelgroene, vallende ster die een mysterieuze gloed uitstraalt. De oudere generaties van de Shawnees kennen deze ster : dit is het oog van de Panter, een machtig voorteken dat maar heel af en toe verschijnt om een belangrijke gebeurtenis aan te kondigen. Terwijl het licht van de ster vervaagt, haalt ergens in een Shawnee-hut een baby voor het eerst adem. Hij is geboren op het moment dat de ster langs schoot. Zijn naam is Tecumseh : het Oog van de Panter. Hij zal het grootste opperhoofd worden dat de Shawnees ooit hebben gehad.

'Tecumseh' laat ons kennismaken met vele moedige Shawnee-mannen en -vrouwen die uit alle macht proberen de machtige tradities van hun volk in stand te houden en door te geven. Via hun belevenissen vertelt dit boek het schokkende verhaal van een volk dat ten dode is opgeschreven, en van een man met een bijzondere lotsbestemming. Tecumseh's leven, zijn liefdes, zijn familieleden, vrienden en vijandschappen worden in deze roman beeldend tot leven geroepen. Nooit eerder werd zo aangrijpend verslag gedaan van het ontstaan van een legende en van een van de meest dramatische perioden in de Amerikaanse geschiedenis.

Uitgeverij Van Holkema en Warendorf, eerste druk 1989, hardcover met stofomslag, 827 blzn, zéér goede (bijna nieuw)staat.

Prijs : 7,5€ + verzendkosten


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.