Sylvia Witteman - Het Lekkerste Dier (Hardcover/Gebonden)
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Bekering Van Een Vegetarier Hoe bekeer je een vegetariër? Sylvia Witteman doet in dit boek een poging, en bespreekt en passant de levensvraag: wat is het lekkerste dier? Het varken, de kreeft, het venusschelpje of de slavink? De staart van een os, de vleugel van een rog, de schouder van een lam, of een achterham? Waarom eet je wel garnalen maar geen spinnen? Van een kikker alleen de billen, van een haai alleen de vinnen? Vlezige vraagstukken waar Sylvia Witteman zich dagelijks met genoegen in vastbijt, met boeiende beschouwingen en bourgondische bereidingen als hapklaar resultaat. De vrolijke foto's van Sylvia met (onderdelen van) diverse dieren geven visuele ondersteuning. Voor goede vriend Henk die altijd vegetarier is geweest en nu twijfelt aan de juistheid van zijn overtuiging schreef Sylvia Witteman een aanstekelijk boek met recepten voor vis, vlees, wild, schelpdieren en gevogelte die het voor Henk en andere vegetariers met carnivore neigingen gemakkelijker te maken zich te bekeren. Witteman, van wie al eerder kookboeken verschenen, geeft blijk van een zeer relativerende houding ten opzichte van koken in het algemeen en moeilijk daarover doen in het bijzonder. Dat maakt haar teksten bij de recepten heel onderhoudend, vooral door haar ervaringen in Duitsland en Rusland waar zij eerder gestationeerd was, nu woont zij in de Verenigde Staten. Daarna gaat het koken vanzelf. Ze besluit dit boek met lijstjes van dieren die: vies lijken maar toch lekker zijn, dingen die ze echt niet wil eten en dieren die ze nog nooit heeft gegeten maar wel graag wil proberen