MarktPlaza

Suetonius Tranquillus 1656 Cartesiaensche Philosophie

172x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Pamflet. Nader Openinge van eenige stucken in de Cartesiaensche Philosophie Raeckende de H. Theologie, door Suetonius Tranquillus (Gijsbertus Voetius). Te Leyden, Voor Cornelis Banheining, Anno 1656. 16 blz. Banheining zou actief geweest zijn als drukker tussen 1647 en 1657. Op titelpagina drukkersvignet met logo Haec Libertatis ergo. Eerste letter versierd, gezet in diverse lettertypes.
In later papieren omslag (achterin binnenzijde omslag een titelpagina weergegeven van een werk uitgegeven in 1881 te Leuven: Analectes pour servir a l'histoire ecclésiastiques de la Belgique). Op voorkant auteur en jaar van uitgifte geschreven in zwarte inkt, alsook een letter-nummer combinatie in rood potlood. Op titelpagina twee stempels (ex libris R.D.-E. Gelin en een tweede stempel in paars). Tevens een gestempeld nummer en dezelfde letter-nummer combinatie in rood potlood als op de omslag. Op de laatste bladzijde (16) nog een gestempeld nummer. Watervlek in de benedenhoek. Titelpagina mist bovenhoekje (zonder verlies tekst). Klein gaatje in titelpagina door de eerste letter van de auteursnaam. Bladzijden met wat ezelsoren. Zeldzaam. Exemplaren alleen gevonden in de bibliotheken (o.a. universiteitsbibliotheek Gent en de Koninklijke bibliotheek). Referentienummer 5522.


180 euro (Q)


Als u biedt is dat exclusief verzendkosten (8,60 euro als aangetekend pakketje). Afhalen is ook mogelijk op afspraak. Zie ook mijn andere advertenties.