STORMVOGEL, DE ROZENOORLOGEN deel 1 - Conn Iggulden

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 20x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

STORMVOGEL - Conn Iggulden
DE ROZENOORLOGEN deel 1
Vertaling: VOF De Taalscholver
Historische roman
Luitingh-Sijthoff 2014 (509 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
€ 7,95
Verzenden kosten koper: Pakket (924gr)
ISBN: 9789021809779

'Opeens herinnerde hij zich hoe zijn moeder hem verteld had dat alleen grote lijsters tot vlak voor een hevige storm in de lucht bleven. Als buitenlui de vogels op de wind zagen deinen, wisten ze dat er zwaar weer op til was.'

Koning Henry V - de Leeuw van Engeland - is al lang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning - Henry gaat ervan uit dat zijn vertrouwelingen, meesterspion Derry Brewer en William de la Pole, de Graaf van Suffolk, zijn koninkrijk bestieren.
Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de Graaf van York, die vinden dat Engeland geleid moet worden door een sterke vorst, wil het koninkrijk overleven.
Terwijl Engelse gebiedsdelen in Frankrijk bedreigd worden en er thuis geruchten gaan over opstanden, groeit de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge, adellijke Française Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid.
Donkere wolken pakken zich samen boven Engeland als koning Henry en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk nog redden voordat het te laat is?

Meer titels van Conn Iggulden:
Caesar, Poorten van Rome
Djengis Khan, Wolf in een zee van gras


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.