MarktPlaza

Stiefdochters van de tijd

230x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Rosalind Miles

Stiefdochters van de tijd beschrijft de geschiedenis van de vrouwen van de prehistorie tot heden.

De uiterst belangrijke rol die vrouwen in de ontwikkeling van de wereld hebben gespeeld, is tot nu toe stelselmatig onderschat of doodgezwegen. Mannen voeren de boventoon in de geschiedenis. Allicht, zij schrijven de kronieken...

Dit is niet alleen een boek voor zelfbewuste vrouwen, maar ook een must voor mannen, al zal het lezen voor hen geen onverdeeld genoegen zijn vanwege de - hopelijk niet te onderdrukken - plaatsvervangende schaamte bij de aanblik van de stoet onbekende en miskende vrouwen die Rosalind Miles ten tonele voert.

Haar onderzoek gaat terug tot in de vroegste oertijden. Ze onderwerpt niet alleen de mythe van de Man-als-jager aan een kritische analyse, maar toont zelfs aan dat vrouwen ook bij de evolutie van het menselijke ras een centrale rol hebben gespeeld. Ze volgt de historie vanaf de tijd dat God een vrouw was en verhaalt van de triomfen van de Amazones en vele strijdlustige koninginnen. Aan de orde komen onder andere de opkomst van de geïnstitutionaliseerde godsdiensten en de als gevolg daarvan toenemende onderdrukking van vrouwen.

Op meeslepende wijze brengt Miles de moeizame strijd om gelijke rechten in kaart, die zijn hoogtepunt vindt in de vrouwenbeweging van onze eeuw en eindigt bij de moderne, vrije vrouwen van vandaag. Door haar goed onderbouwde betoog, dat steunt op een verbijsterende belezenheid, biedt Rosalind Miles ons een nieuwe definitie van het begrip historische realiteit.

Dit boek, waarin talloze brandende kwesties aan de orde worden gesteld, zet de 'achterkant' van de geschiedenis in de schijnwerpers, wat een nieuwe en fascinerende kijk op de wereldgeschiedenis oplevert. Al onze vooroordelen worden op hun kop gezet, waarna vrouwen de plaats krijgen die hun rechtens toekomt: in het middelpunt van de maatschappij en van evolutie, gebiedsuitbreiding, oorlog en vrede.

Gekruid met verhalen over onbekende vrouwen, die niettemin hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt, is Stiefdochters van de tijd een eerbetoon aan al die miljoenen onbezongen vrouwen die nooit eerder voor het voetlicht waren gehaald.

Verzendkosten 3,84 Euro

Kijk ook eens bij mijn andere advertenties om verzending te combineren. Verzending tot 10 kilo al mogelijk vanaf 4 Euro.