MarktPlaza

Stephen Lampe: Reïncarnatie en christendom

219x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Stephen Lampe: Reïncarnatie en christendom
Eeuwenlang heeft de kerk reïncarnatie absoluut afgewezen en aanhangers van de reïncarnatiegedachte werden verketterd en vervolgd.
Er zijn echter aanwijzingen dat Jezus en de vroege christenen uitgingen van het reïncarnatieprincipe. In ieder geval is bekend dat de kerk reïncarnatie officieel in de ban deed. De laatste jaren is er sprake van een toenemende belangstelling voor het verschijnsel reïncarnatie. Mensen, ook uit kerkelijke kring, als de theologie Johanna Klink en radiopastor Hans Stolp spraken er openlijk over.
In dit boek zet de auteur uiteen hoe de reïncarnatiegedachte, zowel op basis van de bijbel als op logische gronden, volledig overeenstemt met de leringen van Jezus. Maar Lampe gaat nog verder. Reïncarnatie is voor hem een gegeven dat voortvloeit uit de wetten die de schepping hebben doen ontstaan en haar in stand houden. Hij laat zien hoe we door de toepassing van deze wetten logische, ook voor het moderne kritische verstand aanvaardbare antwoorden kunnen vinden op zowel de belangrijkste levensvragen als tal van wetenschappelijke kwesties.
Uitg. Ankh-Hermes, paperback. In goede, ongelezen staat.
kst