MarktPlaza

Star Wars De kristallen ster

35x bekeken
6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

een Star Wars special.

Lang geleden in een melkwegstelsel, heel ver weg...

In 1977 veroorzaakte George Lucas met zijn Star Wars-trilogie een ware revolutie op SF-gebied. Vanaf het begin van de jaren negentig werd de oorspronkelijke f ilmsage in boekvorm voortgezet in de Star Wars Classic-reeks. De kristallen ster. geschreven door de gerenommeerde SF-auteur Vonda Mcintyre, speelt zich af tien jaar na The Return ofthe Jedi, de laatste film van de oorspronkelijke trilogie. en komt voor Roger MacBride Allens De Coreffiaanse trilogie.

De kristallen ster

Prinses Leia, Chewbacta en R2-D2 doen op hun tocht langs enkele werelden van de Nieuwe Republiek de planeet Munto Codru aan. Tot Leia's ontzetting worden haar kinderen - Jacen, Jaina en Anakin - van de planeet ontvoerd. De machthebbers op Munto Codru doen hier aanvankelijk nogal luchtig over. Het zou gaan om een zogenaamde coup-ontvoering, een traditionele manier om aandacht te vragen voor problemen. Leia besluit de zaken echter niet af te wachten en gaat samen met R2-D2 en Chewbacca op zoek naar haar kinderen.
Han Solo, niet op de hoogte van de kidnapping, is ondertussen' samen met Luke Skywalker en C-3P0 naar het afgelegen ruimtestation Crseih afgereisd. daartoe aangezet door een mysterieus bericht dat verband houdt met een verdwenen Jedi.
Intussen is de machtige Sith Lord Hethrir bezig met het trainen van een legertje jonge kinderen met Jedi-gaven. Zijn doel is niets minder dan het laten herrijzen van het Rijk...
Nederlandstalige paperback in nieuwstaat, 320 pagina's