MarktPlaza

SSSSNAKE SLAPERIGE SLANGEN RING (Meerdere maten!)

83x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De grote Ssssnake Slaperige slangen ring is gemaakt van gemengde metalen. Ssssnake Slaperige slangen ring slang kijkt je dromerig aan en ziet eruit alsof hij op het punt staat een dutje te doen. De Ssssnake Slaperige slangen ring heeft een prachtige tekening over zijn gehele kronkelende lichaam. Boven op zijn hoofd heeft hij een bloemetje.

De ring is verkrijgbaar in maten, 16 mm, 20 mm en 22 mm. Het aangezicht van Ssssnake Slaperige slangen ring is 2.7 cm lang en 2.1 cm breed. Wil je meer weten over de symboliek van de slang? Lees dan hieronder verder om je nieuwschierigheid te bevredigen!

De slang als symbool

De slang is een symbool in veel mythologiën en riten. Vaak heeft de slang een duaal karakter van goed en kwaad en van leven en dood. In bepaalde culturen geld de slang als vruchtbaarheidssymbool, zoals de regenboogslang Julunggul van de Aborigines.

Het vermogen tot vervelling waarna de huidskleur feller en contrastrijker is en kleine wondjes zijn geheeld, maakt dat het lijkt of de slang zich heeft vernieuwd. Daarom staat de slang ook wel symbool voor transformatie en wedergeboorte. Kijk naar bijvooreeld de egyptische zonnegod Atoem, die zich in zijn slangengedaante elke ochtend vernieuwd.

Ook de Griekse Ouroboros, de slang die in zijn eigen staart bijt en op die manier een eeuwige cirkel vormt is daar ook een goed voorbeeld van. Genezing werd daarom ook toegeschreven aan de slang, zoals de esculaap van de Griekse god Asklepios.

Levend op de grond wordt de slang ook wel gezien als wachter van de onderwereld, zoals de Egyptische Nehebkau die de doeat bewaakt. De giftigheid van de slang maakt hem ook een symbool van het kwaad. In de Bijbel duikt de slang op als een vertegenwoordiger van de duivel in het verhaal van Adam en Eva. In het Boeddhisme en Hindoeïsme kunnen Nagas zowel goed als kwaadaardig zijn.

De Midgaardslang of Jormungandr is zo enorm groot dat hij in een cirkel om Midgard ligt. Wereldslangen komen ook bij andere culturen voor.