MarktPlaza

Spirit 32

1719x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Zeer mooie Spirit 32 uit 1981: complete refit in 2008 (oa romp geschilderd, binnen gemoderniseerd) en goed onderhouden en in geïnvesteerd. Een zeer degelijk gebouwd schip met goede en stabiele zeileigenschappen voor een weekendje op Nederlands water, mooie vakanties op zee en ook geschikt voor wedstrijden.
Na 6 mooie seizoenen zoeken wij een nieuwe eigenaar voor onze Spirit 32 die er net zoveel plezier van zal beleven als wij.
Deze Spirit was onze eerste eigen boot en we hebben er met ontzettend veel plezier op gevaren. We kochten hem destijds omdat we een schip wilden met goede zeileigenschappen waarmee we vertrouwd de zee op kunnen. Dat kan ie dubbel en dwars: de boot vaart vlot en stabiel op alle koersen en is ook aan de wind erg stabiel. Bij goede trim is reven pas nodig rond de 20 knopen wind en de diepe kuip geeft een heel veilig gevoel op zee. En waait het nauwelijks, dan is het natuurlijk fantastisch om de spinaker te hijsen! Door de zware kiel is het vaargedrag heel solide en de helmstok geeft veel controle. En deze boot loopt vrijwel nooit uit zn roer, heerlijk!
Sturen doen wij ofwel heerlijk zittend op de rand van de kuip, waar je door de Spinlock helmstokverlenger en ruggensteunen lekker comfortabel stuurt en goed overzicht hebt; ofwel staand met het roer tussen de benen (en een kop koffie in de ene hand en een gevulde koek in de andere). Als het écht hard waait (windkracht 7 of meer), zitten we op de bankjes in de kuip, waar je iets minder overzicht hebt maar wel heel beschut zit.
We hebben mooie tochten met deze boot gemaakt door Nederland (Wadden, IJsselmeer en sinds 2 jaar de Zeeuwse wateren) en langere vakanties naar Denemarken, Engeland, België en Frankrijk. We verkopen de boot omdat we plannen hebben voor nog verdere tochten de oceaan over en daarvoor een groter en stalen schip zoeken.
In 2008 is de boot door de vorige eigenaar grondig onder handen genomen: de binnenkant is gemoderniseerd (keuken, natte cel, elektra), de romp en delen van het dek zijn geschilderd en vele zaken zijn vernieuwd waaronder de motor (een Volvo Penta D1-20 met slechts 550 draaiuren en 17 PK, ruim voldoende om ook bij slecht weer meer dan 5 knopen te halen). Het tuig is in zeer goede staat: de stagen zijn recent (2017) vernieuwd, de Furlex komt uit 2007 en is in zeer goede staat. De high aspect fok komt uit 2007 en zeilt nog goed (erg fijn bij bijna elke wind), het grootzeil is ouder en moet binnenkort vervangen worden.
De roerlager, schroefaslager en Volvo Seal zijn ook in 2017 vervangen, de dieseltank wordt deze winter vervangen. Daarnaast is de boot voorzien van een AIS transponder en via het boordnet (multiplexer) zet je deze gegevens draadloos of bedraad over naar een laptop, plotter, iPad en telefoon. Een log, dieptemeter en windmeter (heeft wat kuren) zijn aanwezig en werken, de accus zijn goed (serviceaccu recent vervangen).
De boot is voorzien van een Kobra anker met 10 meter ketting en loodlijn, dus ook bij 25 knopen ligt hij als een huis achter het anker. Een tweede anker (Fortress met loodlijn) is ook aanwezig.
De keuken werkt prettig en is slim ingericht met verschillende vakken en kastjes. Het cardanisch opgehangen kookstel heeft twee spiritusbranders (wij zouden niet meer anders willen: geen gasflessen die open en dicht moeten, geeft een goede vlam en vooral veilig). De koelkast is ook in 2007/2008 vervangen.
Op dit moment staat de boot op de kant in Numansdorp. We hebben de wintertent er niet opgezet zodat je de boot goed kunt bekijken.
We laten de boot met veel plezier aan je zien. Neem ook gerust contact op als je vragen hebt!
Extra gegevens:
Merk: Spirit
Bouwjaar: 1981
Ligplaats: Numansdorp
Lengte: 9.5 meter
Breedte: 3.2 meter
Diepgang: 1.8 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Rompvorm: Rondspant
Kielvorm: Vinkiel
Aantal slaapplaatsen: 6
Aantal hutten: 2
Merk motor: Volvo Penta
Type motor: D1-20
Bouwjaar motor: 2007
Brandstof: Diesel
Draaiuren: 550
Vermogen: 17
Aandrijving: Vaste schroef
Tank: 54 l
Maximum snelheid: 5
Besturing: Helmstok
Stahoogte: 1.90 cm
Toilet(ten): 1
Koelkast: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
GPS: aanwezig
Windinstrument: aanwezig
Acculader: aanwezig
Inhoud watertank: 140 l