SNEEUW IN AFRIKA - Frans Willem Verbaas

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 31x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

SNEEUW  IN AFRIKA
door Frans Willem Verbaas

Sneeuw in Afrika is de debuutroman van Frans Willem Verbaas.

Thomas Masmeijer reist samen met zijn vrouw Lizette naar Mali om daar hun vakantie door te brengen bij een bevriend stel. Ze hopen tijdens de reis eindelijk weer eens tijd voor elkaar te hebben want Thomas is voor zijn werk als antiquair vaak van huis.
De twee hebben echter nog nauwelijks voet op Afrikaanse bodem gezet als Thomas een telefoontje krijgt met de mededeling dat zijn kostbare collectie Zilverdistels uit de winkel is gestolen.
Langzaam wordt meer duidelijk over het verleden van Thomas en zijn vrouw, en wanneer de ware toedracht van de diefstal aan het licht komt openbaart zich eindelijk de huwelijkscrisis die het echtpaar al jaren onderdrukt had.

Verbaas, die zelf een deel van zijn leven doorbracht in Mali, doet in deze roman een poging een aantal uiteenlopende onderwerpen te verbinden en slaagt daar goed in.
Tegelijkertijd geeft hij een kritische kijk op de scheefgegroeide verhoudingen in het Afrikaanse land.
Dat Verbaas een geëngageerd schrijver is, bleek al uit zijn non-fictieboek Er is thans geen grond dat in 2005 verscheen en waarin hij de verharding van het Nederlandse asielbeleid aan de orde stelt.
In Sneeuw in Afrika schetst hij een negatief beeld van de elitaire gemeenschap van Nederlanders in Mali aan de hand van ambassademedewerker Leo, die niet zozeer uit idealisme maar puur uit winstbejag aan het werk is in Afrika en regelmatig de rijke Europeaan uithangt in de straten van Bamako.
De auteur verbindt dat gegeven met de problematiek van ontwikkelingshulp, het dagelijks leven in Mali en – als rode draad – de huwelijksproblemen van Thomas en Lizette.

Uitgave: Mozaiek
Gebonden, hardcover met stofomslag, 349 pagina's
In NIEUWSTAAT
mail me: vansluijs@hetnet.nl


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.