MarktPlaza

Skimmer 39

719x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dit aluminium kotter getuigde zeiljacht stamt uit 1983 en is een ontwerp uit de pen van Dick Zaal. Het casco is werf gebouwd en daarna op werfniveau afgetimmerd door de eerste en huidige eigenaar. Het schip is ontworpen voor lange reizen en gebouwd met het oog op comfort en veiligheid. Het schip is recent door een HISWA erkend keurmeester gekeurd en het rapport is ter inzage aanwezig. Deze Skimmer 39 kan als ideale basis dienen voor een vertrekkersschip,
De boot is uitgerust met een elektrisch ophaalbare kiel, waardoor het schip een variabele diepgang heeft van tussen de 63 en 227 cm. Hetgeen varen in ondiepe wateren en ankeren op vrijwel iedere plek mogelijk maakt. De boot is in zijn volledigheid geïsoleerd en voorzien van een Webasto hete lucht verwarming. In het doghouse is er onder de bank een verwarmende garderobe voor natte zeilpakken te vinden.
Het interieur kenmerkt zich door de riante stahoogte en voldoende grijpmogelijkheden om ook met zwaar weer makkelijk door de boot te komen. Er is een ruime kaartentafel, een knusse rondzit waar met gemak met 5 personen gezeten kan worden en een grote kombuis in langsscheepse richting. Direct aan de salon bevindt zich een hut met een stapelbed, waarvan het onderste bed een twijfelaar is. In de voorpunt is een grote hut te vinden met een tweepersoons bed. Beide hutten zijn uitgerust met een eigen wastafel. Het watersysteem aan boord werkt door middel van voetpompen.
De kuip van deze Skimmer 39 is zeer beschut door de grote aluminium buiskap, welke over de kajuitingang heen valt. Onder de banken in de kuip bevinden zich aan beide zijdes zeer grote bakskisten met genoeg ruimte voor de complete zeilgarderobe, een opgevouwen dinghy en eventueel extra profiant.
De boot behoeft enig schilderwerk en verder is er een kleine lijst aan klussen die uitgevoerd moeten worden. Dit staat duidelijk beschreven in het expertiserapport.
Algemeen
Ramen: Aluminium raamlijsten
Motor, electra, water
Bouwjaar: Een aantal jaren geleden geplaatst
Tuigage
Lieren: 7
Genua: 50 m2
Fok: 20 m2
Extra gegevens:
Merk: Skimmer
Bouwjaar: 1983
Ligplaats: In verkoophaven
Lengte: 11.82 meter
Breedte: 3.75 meter
Diepgang: 0.63 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Aluminium
Rompvorm: Rondspant
Aantal slaapplaatsen: 4
Aantal hutten: 2
Doorvaarthoogte: 18
Merk motor: Solé
Type motor: Mini 62
Brandstof: Diesel
Draaiuren: 914
Vermogen: 62
Aandrijving: Shaft
Besturing: Stuurwiel
Geluidsinstallatie: aanwezig
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
GPS: aanwezig
Stormfok: aanwezig
Spinnaker: aanwezig
Radar: aanwezig
Acculader: aanwezig
Buiskap: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig