Simone van der Vlugt: De Guillotine

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 7x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

216 bladzijden

4e druk

Lemniscaat, 2005
ISBN 90 5637 190 8
ingebonden, harde kaft, stofomslag

=================================================
Over dit boek:
Sandrine de Billancourt groeit op in een adellijk gezin in het Parijs van 1789. Tijdens de oproer van de Franse revolutie weet zij aan het strijdtoneel te ontkomen, terwijl haar familie wordt vermoord. Ze vindt onderdak bij een schonemakersfamilie. Niet iedereen is die familie is even gastvrij; Philippe, de oudste zoon, vindt het maar niks, zo'n adellijke meid in huis. Hij is fel voor de Revolutie.

Op een dag staat Sandrine oog in oog met Nicolas, de zoon van een van haar vaders pachtboeren. Hij is wantrouwig, maar niet voor lang. Ook Philippe is bijgedraaid en zo speelt zich tussen de twee vrienden een machtstrijd af waarvan Sandrine de inzet is.

Recensie
Sandrine is een adellijk meisje van 16 jaar dat in 1789 als enige van haar gezin de Franse Revolutie overleeft. Zij wordt opgenomen in het gezin van een schoenmaker in Parijs dat haar afkomst met gevaar voor eigen leven verborgen houdt. Naast de spannende gebeurtenissen en de beschrijving van het verschil tussen rijk en arm en het leven tijdens de revolutie, speelt ook nog de liefde een rol. De schrijfster gebruikt niet al te lange zinnen en heeft een beeldend woordgebruik. Het boek is goed leesbaar voor kinderen vanaf ca. 12 jaar en door de gelaagdheid van het verhaal nog spannend en interessant genoeg voor jongeren van 15 jaar. Er zijn buiten het gekleurde voorplat (met guillotine) geen illustraties. Naast het spannende en onderhoudende verhaal over Sandrine geeft het boek ook een goed beeld van het leven tijdens de Franse Revolutie. Daardoor geschikt voor het verlevendigen van of als achtergrondmateriaal bij geschiedenislessen. Voorin een kaart van Parijs ten tijde van de Franse Revolutie.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.