Simone de Beauvoir – Met kramp in de ziel

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 37x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Simone de Beauvoir – Met kramp in de ziel
1981, Uitgeverij C.J. Goossens
256 pag., isbn 90 6551 101 6
kleine gebruiksspoortjes
t.e.a.b. (bieden excl. de eventuele portokosten a.u.b.)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘literatuur/literaire romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“’Met kramp in de ziel’(Quand prime le spirituel) is het romandebuut van Simone de Beauvoir. Het is geen roman in de strikte zin. Het boek bestaat uit een aantal korte verhalen, schetsen en dagboekbladen, elk met een andere vrouw als hoofdfiguur. Maar de hoofdfiguur uit het ene verhaal, speelt een bijrol in de andere, zodat er toch een bepaalde samenhang ontstaat.
Belangrijker dan de vorm evenwel is de inhoud. In ‘Met kramp in de ziel’ analyseert de dertigjarige Simone de Beauvoir de rampzalige invloed die de, door kerk en burgerlijk milieu eensgezind uitgedragen nadruk op alleen het geestelijke leven, juist op meisjes en vrouwen heeft. Angst voor het eigen lichaam, schuldgevoelens die genot en genoegens blokkeren, frustraties tot zelfmoord toe, zijn het resultaat van een opvoeding die de belangrijkste instincten en drijfveren van de mens gladweg ontkent.
Veel van de belangrijke thema's uit het latere werk van De Beauvoir zijn in dit debuut reeds als kiemcel aanwezig. Juist daarom completeert deze late publicatie van dit vroege werk het oeuvre van Simone de Beauvoir op een unieke wijze.”


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.