MarktPlaza

SIMON - Marianne Fredriksson

125x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

SIMON

Marianne Fredriksson

De bijzonder succesvolle Zweedse schrijfster marianne Fredriksson laat deze sterk autobiografisch getinte roman rond de Tweede Wereldoorlog spelen in Göteborg, haar geboortestad.

Het joodse jongetje Simon wordt uit een geheime relatie geboren en geadopteerd door de kinderloze Ingrid en Erik. Ondanks de liefdevolle en rechtvaardige opvoeding blijft hij een buitenstaander met een eigen wereld van dromen, mystiek en muziek.

Door de vriendschap met de eveneens joodse Isak ontstaat een indringende zoektocht naar volwassenheid, waarheid en identiteit. Gemeenschappelijke ervaringen en verlangens scheppen hechte banden tussen de jongens en hun families. Een innerlijk verzet tegen schuldgevoelens en chaos leidt uiteindelijk tot bevrijding en harmonie.

Voor de herkenbare, vanzelfsprekende maar moeilijk grijpbare gevoelens tussen de generaties en tussen mannen en vrouwen vindt Fredriksson de juiste woorden. Haar kracht ligt minder in literaire aspecten dan in het indringend verwoorden van universeel herkenbare ervaringen.

Uitgave: De Geus

Gebonden, hardcover, 383 pagina's

In NIEUWSTAAT

(PEER-CDJK)