MarktPlaza

Silhouettes Parisiennes [c1880] Robert-Kiss Belle Epoque

227x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Portfolio. Robert-Kiss. Silhouettes Parisiennes. Pointes-Seches & Aquarelles. Formaat circa 30,3 cm. Datering vermoedelijk 1880-1900.
Portfolio met 19 gravures (inclusief gravures met titel). Op voorplat portfolio staat vermeld 2e serie. Op de eerste gravures staat echter vermeld 1re Serie. Onduidelijk of de de gravures en de portfolio bij elkaar horen (drukfout?). Op de eerste gravure staat tevens vermeld 24 Etudes & Croquis de Robert-Kiss. Hier dus aanwezig 19 gravures. Voor- en achterplat van gescheiden, restant van wit label bovenaan voorplat. Linten voor het dichtbinden portfolio ontbreken. Platen met hier en daar een klein beetje foxing (niet of nauwelijks in de afbeelding), eerste gravures (met titel) wat meer verkleurd dan de rest, Gravures in goede staat voor leeftijd.
Illustratie op voorplat in kleur. Een jonge vrouw in badkleding met hoed staat voor een hek. De gravures zijn gedrukt in blauwe tinten. De afbeeldingen zijn voor die tijd vaak pikant, onder andere een naakte vrouw op het strand, en veel vrouwen met (deels) ontblote boezem. De meeste gravures hebben een titel in de afbeelding en zijn gedrukt op dik papier. Uitermate zeldzaam. Belle Epoque Art Nouveau Erotiek Negentiende Eeuw. Referentienummer 11041.

350 euro (vp)

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.