MarktPlaza

Sigurd Pruetz - Het lied van Cornelius - gebonden 1e druk

79x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Cornelius, of eigenlijk Conny, woont met zijn moeder in Berlijn. Zijn vader is weggegaan toen Conny nog heel klein was. Op een dag ontmoet hij de geheimzinnige en gekke Henriëtte. Zij neemt hem mee naar café Ambiente, waar hij tot diep in de nacht piano speelt voor de klanten van het café. Zijn optreden is een groot succes, want Conny kan erg goed pianospelen. Samen met de Amerikaanse bluesgitarist Dave speelt hij avond aan avond de sterren van de hemel. Tot er iets vervelends gebeurt in het café waardoor Conny en zijn vriend Jean-Paul in de problemen komen.
De auteur heeft met dit boek de Oldenburger Kinder- und Jugendpreis gewonnen. Het meest opvallende is de laconieke, luchtige stijl. Oorspronkelijke vergelijkingen en woordspelingen maken nergens de problemen die tersprake komen te zwaar. Toch is het verhaal niet aldoor even toegankelijk. De kleine letter en een (mooi vertaald) gedicht van Rilke vereisen een wat actieve lezer.
Maar een kind dat zo zijn eigen gang kan gaan in de uitgaanswereld van volwassenen, maakt nieuwsgierig.
De volwassen thema's die aangesneden worden, maar overtuigend door de ogen van Cornelius gezien en verteld worden, maken het boek geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar die wat meer moeite willen doen.
Sigurd Pruetz - Het lied van Cornelius
Fontein
1e druk 1999
gebonden, harde kaft
144 pagina's
isbn: 9789026115226
gewicht: 335 gram
Boek is in nieuwstaat

Zie ook de andere advertenties in mijn winkeltje, rubriek "alles 1 euro opruiming"
(winkelwagentje of Wanna Haves aanklikken)

=========================================================================================