MarktPlaza

Sieberen Meerema - Harmonie Op Je Bord

90x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Twaalf Mooie Maandmenu's

320 pagina's

Patron-cuisinier Sieberen Meerema publiceert zijn eerste kookboek. 'Harmonie op je bord' bevat twaalf maandgerechten (voor-tussen-hoofd-na), omlijst door schilderkunst en gedichten van Sieberens hand. Daarnaast staan in het boek twaalf ontmoetingen met personen die veel betekenen in Sieberens (professionele) leven, zoals zijn collega's Robert Kranenborg, Jon Sistermans (tevens zijn leermeester) en de Franse kookgek Alain Caron, en enkele leveranciers van de dagverse producten die Sieberen in de keuken gebruikt, zoals Marcel van Breda (vis), Rob Treuren (wild) en Gert Jan Zonneveld Piek (groente en fruit).

De kok/eigenaar van het Rotterdamse restaurant De Harmonie is een bevlogen man die naast koken ook schildert en dicht. Met dit boek geeft hij zijn visitekaartje af, samen met de mensen met wie hij samenwerkt. Er staan twaalf maandmenu's in: iedere maand wordt geopend met een afbeelding van een van zijn olieverfdoeken en een overdenking, een zwart-witfoto van een Rotterdamse plek en een gedicht met in een gekleurd kader wat maandproducten, want ook deze kok kookt met respect voor de seizoenen. Ieder menu bestraat uit vier gerechten en wordt afgesloten met een interview met een collega-kok (onder andere Kranenborg, Sistermans) en diverse leveranciers voor vis, wild, wijnen, kazen enzovoort. Het zijn originele recepten, vaak geinspireerd door de klassieke Franse keuken, zonder oubollig te zijn en gericht op hobbykoks met enige ervaring. Afgesloten met een seizoenskalender voor groente, wild en vis en een lijst van de afgebeelde schilderijen. Een adressenlijst wordt gemist. Een inspirerend boek voor liefhebbers van een goede, inventieve keuken. Alfabetisch register.