MarktPlaza

SHOSHA - Isaac Bashevis Singer

83x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

SHOSHA
door Isaac Bashevis Singer

Het is Warschau in de jaren 1930. Aaron Greidinger is een aspirant-jonge schrijver en de zoon van een rabbijn, die worstelt om trouw te zijn aan zijn kunst wanneer hij wordt geconfronteerd met de kans op rijkdom en een paspoort naar Amerika. Maar terwijl de nazi's Polen dreigen binnen te vallen, herontdekt Aaron Shosha, zijn jeugdliefde - nog steeds woonachtig in krochmalnastraat, nog steeds vreemd kinderlijk - die al die jaren op hem heeft gewacht. In het licht van onvoorstelbare horror kiest hij ervoor om te blijven... Shosha, een van de meest persoonlijke werken van Isaac Bashevis Singer, is een onvergetelijke roman over tegenstrijdige verlangens, verloren levens en de verlossing van één man.

Shosha speelt zich af in Warschau, in de periode voorafgaand aan de nazi-invasie van Polen, en is isaac Bashevis Singer's ode aan de geliefde stad die hij in 1935 verliet.
Het verhaal draait om een jonge Jiddische schrijver, Aaron Greidinger, die gevangen zit tussen het snelle leven met zijn vele liefdesaffaires en filosofische frustraties, en zijn verlangen naar het onherstelbare verleden.
Aaron is de zoon van een rabbijn. Hij worstelt om trouw te zijn aan zijn kunst wanneer hij wordt geconfronteerd met de kans op rijkdom en een paspoort naar Amerika.
Maar terwijl de nazi's Polen dreigen binnen te vallen, ontmoet Aaron Shosha, zijn jeugdliefde - nog steeds woonachtig in Krochmalnastraat, nog steeds vreemd kinderlijk - die al die jaren op hem heeft gewacht.
In het licht van onvoorstelbare horror kiest hij ervoor om in Warschau te blijven... met alle gevolgen van dien.

Shosha, een van de meest persoonlijke werken van Isaac Bashevis Singer, is een onvergetelijke roman over tegenstrijdige verlangens, verloren levens en de verlossing van één man.
Het boek geeft stem aan de angst voor de komende oorlog en een intern conflict tussen een verlangen naar een zuiver verleden en een val in de existentiële absurditeit van het moderne leven - waarin spanning overvloedig is, waarden niet langer gelden en de samenleving naar totale omwenteling dendert.
Shosha verscheen oorspronkelijk in het Jiddisch in 1974 onder de titel Soul Expeditions, maar werd voor het eerst gepubliceerd in Engelse vertaling in 1978, het jaar waarin Singer de Nobelprijs voor literatuur ontving.
Dit boek is de vertaling in het Nedelands.

Uitgave: Arbeiderspers
Paperback, 314 pagina's
In zeer goede staat