MarktPlaza

SHIATSU basiscursus

155x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Shigeru Onoda.
Deze basiscursus laat ons kennis maken met de wereld van shiatsu-drukpuntmassage vanaf het eerste niveau en vertelt ons alles wat we moeten weten over de therapie zelf en de anatomie van het menselijk lichaam. 
Met deze cursus leren we nauwkeurig de shiatsu-basistechniek - hoe, hoeveel en waar moeten we druk uitoefenen - evenals de primaire handgrepen waarmee we het lichaam op een totale manier kunnen laten ontspannen of juist stimuleren, waardoor het natuurlijke proces van herstel en zelfgenezing in werking treedt.
Het boek is rijk voorzien van foto's en gedetailleerde tekeningen die laten zien welke punten op het lichaam het meest effectief kunnen worden behandeld bij de verschillende klachten.
De auteur, hoofd van een eigen kliniek en oprichter van een school voor shiatsu, hoopt dat dit boek "gebruikt gaat worden als een shiatsu-bijbel".
Shiatsu is een vorm van massage waarbij meestal specifieke punten worden aangedrukt, met de duimen, een of meer vingers dan wel met de hele hand(en).
Deze punten bevinden zich meestal in de buurt van gewrichten of pezen, en worden geacht, langs bepaalde energielijnen te liggen.
Deze techniek is verwant aan acupressuur en acupunctuur, waarin ook met energiebanen wordt gewerkt.
De punten of lijnen hebben connecties met organen en gebieden van het lichaam. De massage werkt preventief op de gezondheid en ook genezend. Vele foto's en tekeningen in bruin van houdingen en ingrepen illustreren de uiteenzettingen van de auteur. Het verband tussen blokkades en emoties wordt kort aangestipt. Het boek lijkt vooral geschikt voor wie een cursus volgt. Met verklarende woordenlijst en (opleidings)adressen in Nederland.
paperback met flappen, nieuwstaat, 239 pagina's