MarktPlaza

Sevende Reys na Oost-Idien [c.1706] Hippon Pieter vander Aa

171x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Hippon, Antony. Sevende Reys na Oost-Idien, op kosten van de Engelse Maatschappy; Door Kapiteyn Antony Hippon, Waar in naauw-keurig worden aangeweesen de Hoogtens van de Son en Sterren, gelegenheyd der Dieptens, en sorgelijke Ondieptens, van verscheyde Zee-Havenen in Indiën, op wat wijse de Klippen, Stranden, Banken en andere Gevaarlijkheeden, omtrent dese Kusten, zijn te mijden, en de Baayen en Ree's, veylig konnen werden aangedaan. En om dat de bysondere voorvallen aan Land in de voorsz. Reys zijn overgeslagen, so is hier by gevoegt het Dag-Register van Pieter Williamson Floris, Na Patane en Siam; Die voor Koopman op dit selfde Schip gevaren, en dit alles met een bysondere naarstigheyd heeft opgeteekend; ook een kort verhaal van de Op- en Ondergang van Siam, en een voorval des Schrijvers met den Gouverneur van Masulipatan. Gedaan in het Jaar 1611. En vervolgens. Nu alder-eerst uyt het Engels vertaald. Met noodig Register en Konst-Printen verrijkt. Te Leyden, By Pieter vander Aa, Boekverkoper. Met Privilegie. Niet gedateerd (circa 1706).

Ingebonden in moderne band met nieuwe schutbladen. (2)+24 (=12)+(2) blz. Eerst titelpagina welke van achteren niet bedrukt is. Vervolgens de tekst gedrukt in twee kolommen op 12 bladzijden, deze kolommen zijn echter apart gepagineerd (dus bijvoorbeeld pagina 1 en 2 op één bladzijde). Tenslotte achterin de index op twee bladzijden (totaal dus 16 bladzijden). Titelpagina met vignet. Twee versierde hoofdletters en twee vignetten (einde tekst en onderaan index). Met twee illustraties in de tekst. Eerste illustratie toont een onweer boven een stad weergegeven in vogelvlucht (Siam?). The Globe, onder leiding van Kapitein Anthony Hippon was het eerst Engelse schip dat handel dreef in de Golf van Bengalen en de Golf van Thailand. Tweede illustratie toont een audiëntie aan het hof (van Siam). Bladzijden watervlekkig aan boven- en onderzijde.

Formaat circa 40 x 25 cm. Zeldzaam als folio-uitgave. Meestal werd het uitgegeven in een kleinere octavo-uitgave (daarom in die uitgave een groter aantal bladzijden). Referentienummer 6651.

180 euro (vp)

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (6,95 euro als pakketje). Afhalen ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties.