MarktPlaza

Selma Fraiberg: De magische wereld van het kind

291x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Selma Fraiberg: De magische wereld van het kind
De ontwikkeling van het kind tijdens de eerste zes levensjaren
Hoe helpen wij ons kind vanaf de geboorte tot het naar school gaat - kinderlijke angsten - zindelijkheidstraining - eetmoeilijkheden - sexopvoeding - straffen en belonen - en veel andere problemen waar iedere oude mee te maken heeft.
In dit boek schetst Selma Fraiberg de eerste vijf levensjaren van het kind. Niet wetenschappelijk zwaarwichtig, maar goed gefundeerd. De schrijfster geeft voortdurend blijk van een gedegen inzicht in de klassieke psychoanalytische theorie, die zij bijzonder knap weet te verbinden met de laatste ontwikkelingen van de psychoanalyse in Amerika. Toch is het op het eerste gezicht een praktisch boek, waarin met veel gezond verstand en groot gevoel voor h umor de nor male ontwikkeling van het kind beschreven wordt.
Dit boek vertelt over de eigen wereld van het kind in zijn eerste zes jaren. Een magische wereld, waar over de inleiding zegt: "Alleen volwassenen menen dat de kinderjaren een paradijs zijn, een tijd van onschuld en onbekommerde blijdschap. De herinnering aan deze gouden tijd is een fictie."
Uitg. Paul Brand, gebonden met stofomslag. Praktisch in nieuwstaat
D24
zd