MarktPlaza

SCHITTERENDE RUÏNES - Jess Walter

107x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

SCHITTERENDE RUÏNES

Jess Walter

Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel.


Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.


Schitterende ruïnes vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde.

Op onnavolgbare wijze verbindt Jess Walter het landelijke Cinque Terre van 1962 met het genadeloze Hollywood-bestaan vandaag de dag.

Schitterende ruïnes handelt over tijd, over het moment dat voorbijgaat zonder dat we er erg in hebben en over het verleden dat we soms als een ruïne achterlaten.

Jess Walter toont hoe ons leven zich ontrolt: gecompliceerd en wreed én dichterlijk en betoverend tegelijk.


Jess Walter schreef gedurende de afgelopen vijftien jaar met tussenpozen aan Schitterende ruïnes. Hij debuteerde in 2001 met Over Tumbled Graves. Daarna volgden vijf romans, waaronder National Book-award finalist The Zero en The Edgar Allen Poe-award winnaar Citizen Vince. Hij woont in Spokane, Washington.


'Soms verdient een boek geen vijf sterren, maar zes sterren. Schitterende ruïnes is er zo een.'

- Knack


'Een tragische romance, een oorlogsverslag, een satire: deze doortimmerde roman is het allemaal tegelijk' - Trouw
'Schitterende ruïnes' is complex zonder duister te zijn, is grappig en romantisch, filosofisch en meedogenloos, en verweeft fantastische verhalen over leven en liefdes, kansen en ontgoochelingen tot een onnavolgbaar geheel.

Uitg. Marmer

Paperback, 410 pagina's

NIEUWSTAAT

(CDJK 2GL)