MarktPlaza

Schipbreuk- Howard Pease

34x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Schipbreuk- Howard Pease in nette staat.
De wonderlijke avonturen van Renny Mitchum, kajuitjongen aan boord van de schoener Samarang.
Wat was er met kapitein Mitchum gebeurd toen de schoener, waarover hij het bevel voerde, nabij Jorengo in de Stille Zuidzee verdween? Renny, zijn zoon, wilde het weten en hij liet zich als kajuitjongen aanmonsteren op de schoener "Samarang", die Jorengo zou aandoen. Hi jwerd op allerlei manieren gewaarschuwd om niet te gaan, maar hij deed het toch. De kok, onder wie hij aan boord moest werken, bleek een ontwikkeld man te zijn, die vele en vreemde boeken las. Wat deed hij aan boord? Wat wist hij over de koppensnellers op Jorango en hun blanke hoofdman? Als kapitein Mitchum nog in leven zou zijn, was hij dan een misdadiger? En wie kende de bergen van de maan?
Dit boek vertelt de avontuurlijke tocht van Renny Mitchum, de kajuitjongen, die zijn vader zocht en vond. Maar die ook zichzelf zocht... en vond. Die, al zoekende en strijdende, vond wat op de bodem van zijn ziel lag en een zelfstandig handelend mens werd.
Dit boek geeft meer dan avonturen alleen - het geeft ook inzicht in het zieleleven van een Amerikaanse jongen, in wiens binnenste vele rassen elkaar ontmoeten. 1957
Verzenden mogelijk, kosten koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties, stripboeken, leesboeken en pockets voor elk wat wils.