Schetsboek met 13 tekeningen in Jugendstil-stijl Rud. …

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 161x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Schetsboek. Schetsboek met daarin 5 gekleurde tekeningen, 6 inkttekeningen en twee potloodtekeningen. Tekeningen deels gesigneerd (Rud. Haak of met initialen R.H.). Twee gedateerd (02, wat hoogstwaarschijnlijk 1902 aangeeft en 22./12. 02 dus 22 December 1902). Tekeningen voorin met uitzondering van een potloodtekening, deze verderop in het schetsboek. Verso zijde van tekeningen steeds niet gebruikt.
De gekleurde tekeningen deels in inkt. Sommige tekeningen met onderschrift in het Duits. Tekeningen in de Jugendstil-stijl (Duitse tegenhanger van de art-nouveaustijl). Tekeningen van een goed niveau. Stijl doet denken aan illustraties in Duitse bladen van rond 1900 Simplicissimus en Jugend). Een tekening in kleur laat de transformatie van een bloem in een vrouw op een fiets zien in vier stappen met als onderschrift Stiefmütterchen! Schwiegermütterchen! Andere tekeningen laten onder andere een gezin zien terwijl ze langs een treinwagon lopen, een postkoets die overvallen wordt, de aanzet voor een tekening van een hondenkop, etc. Art Nouveau Jugendstil Kunst. Referentienummer 8626.

350 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.