MarktPlaza

[Satanisme] La-Bas 1924 Huysmans - Incl. 18 losse ill 1/1010

136x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Paperback. Huysmans, J.-K. La-Bas. Paris: “La Connaissance”, MCMXXIV (1924). 396, (1) blz. Formaat circa 18,3 cm, gewicht ongeveer 0,78 kg.
Boek voorzien van chemise en slipcase. Gelimiteerde oplage van 1010 exemplaren. Dit is nummer 308. Cover, titelplaat en titelpagina in roze gedrukt. Met 18 losse monochrome illustraties welke aan de achterzijde niet bedrukt zijn . Verder nog 22 illustraties in de tekst in zwart-wit. Illustraties door Henry Chapront.
Boek compleet, tekst en alle illustraties aanwezig zoals voorin vermeld (er bestaan ook nog losse illustraties van de illustraties in de tekst maar deze worden niet vermeld voor in het boek: l'ouvrage a été orné de 22 bandeaux et comprte une suite détachée de 18 gravures de Henry Chapront”). Boek in goede staat voor leeftijd.
Roman over satanisme aan het einde van de negentiende eeuw. Teleurgesteld in de moderne wereld verdiept de schrijver Durtal in het boek zich in het leven van Gilles de Rais, een beruchte moordenaar en duivelaanbidder uit de vijftiende eeuw. Durtal komt er achter dat het satanisme nog beleden wordt in het negentiende-eeuwse Frankrijk. Met behulp van zijn minnares Madame Chantelouve gaat hij op onderzoek uit. Het boek bereikt zijn climax op een zwarte mis.
Zeldzaam als complete uitgave met de 18 losse illustraties. Referentienummer 11118.

350 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,70 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.