MarktPlaza

Sangeet Duchane - Vrijmetselarij (Hardcover/Gebonden)

53x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

152 pagina's

Wat is vrijmetselarij? Waar komt het vandaan? Waarom is het geheim? Maakt de vrijmetselarij deel uit van een sinistere samenzwering?

In dit boek staan antwoorden op deze vragen. Verder wordt de geschiedenis van de vrijmetselarij in Europa en Amerika beschreven. En ten slotte volgt een uitleg over de spirituele betekenis van de symboliek in de leer van deze mysterieuze broederschap.

Dit handige en kleurrijk geillustreerde boekje in klein formaat geeft in een 'notendop' veel relevante informatie over het ontstaan, de geschiedenis, symbolen, gebruiken en andere zaken van de vrijmetselarij. Voor vrijmetselaars is dit een handig boekje; een aanrader voor leken die nu eindelijk eens willen weten wat die geheimzinnige vrijmetselarij nu wel of niet is. Het boekje bevat een groot aantal illustraties, grotendeels in kleur, maar geen literatuuropgeve of register. De vrouwelijke auteur (die dus zelf geen vrijmetselaar is!) is advocaat geweest en afgestudeerd in de theologie op Berkeley University in Californie. Zij is gespecialiseerd in vergelijkende studies over religieuze en filosofische tradities.