Sandra Young - Mijn straat heeft geen naam

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 43x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Sandra Young - Mijn straat heeft geen naam
3e druk, 1981, Wereldvenster - Literair
263 pag., isbn 90 293 9913 9
harde kaft
ex-bibliotheek-exemplaar
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/literaire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Blanken discrimineren joden; blanken en joden discrimineren negers; blanken, joden en zwarte mannen discrimineren zwarte vrouwen. De vrouw die leeft in de slums, de getto's in de verenigde Staten, is het ultieme slachtoffer van een gebundelde discriminatie. Dit is het hoofdthema van deze autobiografische roman van Sandra Young, een jonge, zwarte Amerikaanse, die werd geboren in de 'slums' van Baltimore. In dit boek beschrijft ze zonder valse sentimentaliteit en in een direkt stijl zonder enige literaire opsmuk haar jeugd in deze slums, waar leven 'overleven' betekent en waar men dagelijks wordt geconfronteerd met criminaliteit, brutaliteit, vernedering.
Sandra Young heeft dit boek in woede geschreven. Woede omdat zulke dingen plaatsvinden in het rijkste land ter wereld, woede omdat er in decennia niets aan de toestand is veranderd, woede omdat ze beseft dat alleen de verdrukten iets aan deze situatie kunnen verhelpen en dat hun strijd om het dagelijks brood, om een bantje, om te overleven al hun tijd en energie opslokt.
Op een bijzonder indringende manier weet Sandra Young de mensen die haar omringden te beschrijven, onder wie haar hare, tirannieke grootmoeder en haar zwakke, hulpeloze moeder, twee tegenpolen die hun zwakheden alleen in zo'n extreme mate konden ontwikkelen door het milieu waarin ze moesten leven.
'Mijn straat heeft geen naam' is het bijna epische verhaal van een vrouw die reeds als kind rebelleerde tegen de levenspatronen die door haar omgeving als normaal worden beschouwd en die met een soort van berusting worden aanvaard".


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.