MarktPlaza

Sandra Van Lochem - Verborgen Schatten Gebouwen Van Natuurmonumenten

64x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

200 pagina's

Bent u klaar voor de volgende ontdekking? Kastelen, molens, forten, boerderijen, woonhuizen en nog veel meer bijzondere gebouwen zijn vaak onlosmakelijk verbonden met het omliggende landschap. Natuurmonumenten beschermt 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen. Daarin staan zo'n, 3500 bouwwerken, waaronder ruim 500 met de status van beschermd monument. Verborgen schatten laat zien hoe bijzonder ons gebouwde erfgoed is. Dat varieert van de Staringkoepel tot slot Heemstede, van uitspanning 't Peeske tot molen de Trouwe Wachter, van de Walvisbunker tot onderduikershol de Wigwam, van de Burmaniazuil tot de Doornse kei en van fazanterie Koningshof tot de ridderhoeve bij het Naardermeer. Verborgen schatten bevat onder meer: - beknopte omschrijving van de gebouwen - talloze weetjes en achtergronden - overzichtskaarten, adressen en praktische informatie.

Achter in het boek een overzicht op de landkaart van Nederland, waar de natuurmonumenten in Nederland liggen

Bevat beknopte beschrijving van de gebouwen - talloze weetjes en achtergronden - overzichtskaarten, adressen en praktische informatie.

Verborgen schatten is een handzaam boek met daarin de mooiste en meest bijzondere gebouwen die natuurmonumenten beschermt en behoudt. Kastelen, molens, forten, boerderijen, woonhuizen en nog veel meer bijzondere gebouwen zijn vaak onlosmakelijk verbonden met het omliggende landschap. Natuurmonumenten beschermt 355 natuurgebieden en landschappen. In verborgen schatten worden deze gebouwen beschreven aan de hand van foto's en korte feitjes en weetjes. Daarnaast vertelt het boek bij ieder gebouw korte kleurrijke verhalen over de vroegere bewoners en onze nederlandse cultuurhistorie. Verborgen schatten bevat onder meer: beknopte beschrijving van de gebouwen. Talloze weetjes en achtergronden. Overzichtskaarten, adressen en praktische informatie.