MarktPlaza

Sandra Paretti De winter die een zomer was ...

105x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Sandra Paretti - De winter die een zomer was ...
Hardcover met omslag - Historische roman
Een nimmer aflatende liefde vindt zijn zwaarste beproeving
tegen het dramatische decor van Amerika’s onafhankelijkheids-strijd.
In de omgeving van Kassel, omstreeks het jaar 1775, is de duivel losgeslagen. Officieren kammen de dorpen uit en maken jacht op de strijdbare mannen – huurlingen voor de in schulden geraakte landgraaf, tyran bij de gratie Gods, die zijn onderdanen aan de in de Amerikaanse Vrijheidsoorlog verwikkelde Engelse Koning ver-koopt.
Ook in de familie Heynau slaat het ongeluk toe. Wet en noodlot dwingen de elkaar hatende broers Robert en Claus gezamenlijk onder een vlag te vechten, in hetzelfde regiment, in dezelfde loop-graven. Als men tenslotte optrekt tegen de Amerikaanse Vrijheids-kampen, waar men vol angst en ontzetting de komst van het regi-ment verwacht, ontmoeten de beide broers elkaar in een laatste en dramatische confrontatie.
Bijna tegelijkertijd zien twee mensen, die door een oceaan geschei-den waren, elkaar weer. Twee mensen, die elkaar niet vergeten konden .....
Treffend zet de schrijfster haar figuren neer in dat spannende tijd-perk, waarin Amerika haar strijd om de vrijheid en onafhankelijk-heid voerde. Grootgrondbezitters, ambachtslieden, venters, boeren, soldaten en hovelingen – maar ook eigenzinnige meisjes en dappere vrouwen, voorop de moeder van de gebroeders Heynau en Mary, de dochter van de Heer van Redford. Redford had voor zich en de zijnen een nieuw bestaan opgebouwd aan de oever van de Delaware – totdat de oorlog de rust wreed ver-stoorde. En met de oorlog kwam die mysterieuze winter, die als een zomer was …..