MarktPlaza

S.G. Lettinga-Vegter – Beurs en effecten

122x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

S.G. Lettinga-Vegter – Beurs en effecten
De beurshandel en de vormen van beleggen
14e druk, MXMLXXXVI, Veen Uitgevers
252 pag., isbn 90 204 2464 5
wat kleine vlekjes aan de zijkant van het boek
t.e.a.b. (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘informatieve boeken’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“Mevrouw S.G. Lettinga-Vegter was een der eersten van die nu ook nog weinige vrouwen die zich in de financiële journalistiek hebben begeven. Zij was vele jaren lid van de redactie van de ‘Financiële Koerier’ aan welk blad zij thans als columniste verbonden is.
De ervaring heeft geleerd dat velen die in of bij een beurs en effecten zijn geïnteresseerd, geen klare voorstelling hebben van namen, begrippen en uitdrukkingen welke in de beurshandel gebruikelijk zijn.
‘Beurs en effecten’ is bedoeld om meer informatie te verstrekken over het functioneren van de effectenbeurs, die vele beleggingsvormen en de achtergronden van het beleggen.
Zowel de meer ingewijden als de beginnende particuliere belegger kunnen van dit boek – dat enig is in zijn soort door de vele, telkens bijgewerkte drukken een standaardwerk is geworden - een nuttig gebruik maken. Ook voor studiedoeleinden is het geschikt.
Nu allerwegen en meer dan ooit belangstelling voor beurs en beleggen bestaat gezien de grote omzetten die de Amsterdamse beurs registreert, is er plaats voor een beknopte handleiding die de belangstellende lezer(es) op het omvangrijke gebied dat door de effectenbeurs wordt bestreken, wegwijs maakt.
De logische opbouw van het boek, de uitvoerige inhoudsopgave en een pratisch trefwoordenregister dragen ertoe bij dat iedereen snel kan vinden wat voor hem of haar belangrijk is.”