MarktPlaza

Ruth Peltason - Ik Ben Mijn Borstkanker Niet !

64x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

334 pagina's

Vrouwen Vertellen Openlijk Over Liefde & Seks, Haaruitval & Dik Worden, Moeders & Dochters En Over Vrouw Zijn Met Borstkanker

In Ik ben niet mijn borstkanker komen ruim 800 vrouwen aan bod die openlijk praten over zaken als liefde, seks, haarverlies, gewichtstoename, moeders, dochters, en hoe zij stuk voor stuk omgaan met dezelfde ziekte: borstkanker.
Het zijn de verzamelde stemmen van honderden vrouwen die hun ervaringen met elkaar delen. Op een door de auteur opgericht internetforum luchtten zij hun hart over hun ziekte en alles wat daarbij kwam kijken. Het bundelen van die ontboezemingen leidde tot een openhartig boek over borstkanker door vrouwen met borstkanker.
Dit unieke document zal herkenning, ontroering, verbazing, afschuw, moed en een gevoel van saamhorigheid oproepen bij iedereen die, al dan niet aan den lijve, met borstkanker geconfronteerd wordt.

Gemiddeld een op de acht vrouwen krijgt borstkanker, van wie 85% een niet-erfelijke vorm. De auteur (Ruth Peltason) heeft zelf borstkanker gehad en las de verhalen van honderden andere vrouwen met deze ziekte. Ze verwerkte ze tot een boeiend geheel dat kernachtig verwoordt wat vrouwen met deze aandoening meemaken. Het boek is overzichtelijk ingedeeld, zodat de lezer(es) in de inhoud gemakkelijk de onderwerpen vindt waar hij/zij iets over weten wil. Zo kan de lezer(es) ook een onderwerp uitlichten dat op dat moment belangrijk is, zonder het boek van a tot z te lezen. In drie delen wordt het ziekteverloop gevolgd. In deel een worden de diagnose en de consequenties hiervan besproken. Hoe men moet leven met borstkanker wordt in deel twee besproken, het grote geheel van de aandoening komt in deel drie aan de orde. Onder meer komen dan verjaardagen, sterfelijkheid en het geloof aan bod. Aanvullend is er een lijst van adressen en websites van organisaties op het gebied van borstkanker in Belgie en Nederland.