MarktPlaza

Rutger Van Santen - Zelfdenkende Pillen En Andere Technologie Die Ons Leven Zal Veranderen

87x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

En Andere Technologie Die Ons Leven Zal Veranderen

237 pagina's

Zelfdenkende pillen en andere technologie die ons leven zal veranderen

Grote maatschappelijke vragen en baanbrekende technologie in de komende twintig jaar

Hoe kunnen ouderen langer gezond leven? Hoe blijft onze productie concurrerend? Hoe moet het broeikaseffect opgelost worden? Dit boek laat zien met welke vernieuwende technologie we de maatschappelijke problemen en vragen van de komende twintig jaar te lijf kunnen gaan.
Vijfentwintig prominente wetenschappers met een brede kijk op samenleving, technologie en wetenschap geven inzicht in de ontwikkelingen op hun vakgebied. Rond de thema's gezondheid, duurzaamheid en communicatie laten zij zien wat er in de nabije toekomst tot de mogelijkheden kan behoren: nieuwe precisiemedicijnen, orkanen neutraliseren met straalmotoren en de ideale fabriek. Dat de wetenschappers de oplossing van een vraagstuk niet altijd in dezelfde richting zoeken maakt dit boek zo levendig en inspirerend.
Deze publicatie komt tot stand in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven, die 50 jaar bestaat.

De Technische Universiteit Eindhoven bestond in 2006 vijftig jaar. Ter gelegenheid daarvan is een dertigtal wetenschappers geinterviewd; zij beschrijven hoe zij de wereld er over twintig jaar uit willen laten zien. Gesproken is met vooral technologie-hoogleraren (onder andere waterstof, cryptografie, informatica en geobiologie), niet alleen uit Eindhoven. In ieder hoofdstuk wordt een praktisch probleem besproken en wordt de mening daarover van de deskundige gevraagd. Onderwerpen die aan orde komen, zijn o.a. het beschermen van het elektronische verkeer, medische apparatuur, kernenergie en de signalering van rampen. De titel is ontleend aan een hoofdstuk waarin een medicijn de zieke plek zelf opzoekt. Een ook voor de leek begrijpelijk geschreven boek over de huidige stand van de technologie.