MarktPlaza

Ruimtevaarder nummer één- Hugh Walters

41x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Ruimtevaarder nummer één- Hugh Walters in nette staat.
Dit is nu eens een verhaal, dat bijna echt gebeurd had kunnen zijn, en dat misschien ook wel eens echt gaat gebeuren! Het gaat namelijk over een jongen van 17 jaar, Chirs Godfrey, die wordt uitgkozen om als eerste mens een tocht in een raket te maken naar een zo grote hoogte, dat de maan onbelemmerd en van dichtbij bekeken kan worden. En dat is nodig, want op de maan zijn vreemsoortige koepels waargenomen. De astronomen weten er geen raad mee. Foto's kunnen misschien uitkomst brengen, maar door de dampkring is het resultaat niet bevredigend. Er zal iemand boven de dampkring moeten uitstijgen en van daar foto's nemen. En die iemand zal flink en doortastend moeten zijn, voor geen kleintje vervaard, en... klein van stuk. Want er is slechts een kleine raket beschikbaar. Tijd om een grote te bouwen is er niet meer.
Chris Godfrey, die net het eindexamen van de middelbare school gedaan heeft, is zo iemand. Hij is klein van stuk, maar daartegenover staat dat hij over een enorm doorzettingsvermogen beschikt. In het geheim - want overal kunnen spionnen loeren - wordt hij getraind voor zijn gevaarlijke tocht. Op de raketbasis Woomera merkt hij, dat er geheizinnige dingen gebeuren - hij weet zeker dat er ergens een spion van een vreemde mogendheid zit. Maar wie die spion nu precies is, beseft hij pas als hij in zijn raket duizenden kilometers boven de aarde zweeft en het opwindendste uitzicht op de maan heeft dat hij zich maar had durven dromen.
Zal de dappere Chris met zijn waardevolle foto's weer heelhuids op aarde terugkeren? Of zal de spion op het allerlaatste moment roet in het eten gooien? 1960
Verzenden mogelijk, kosten koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties, stripboeken, leesboeken en pockets voor elk wat wils.