MarktPlaza

Rudolph van Veen - Lekker Snel

60x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

heerlijke snelle gerechten van Rudolph

142 pagina's

Rudolph van Veen (Weelde, 28 januari 1967) is een Nederlandse chefkok die vooral bekend werd door zijn optreden in het RTL-programma Life & Cooking en zijn programma op 24Kitchen. Hij werd geboren in Belgie en groeide later op in Tilburg waar hij tot begin 2014 woonde. In 1980 Rond zijn twintigste werd hij leerlink kok bij Cas Spijkters. Rudolph maakte ooit zijn televisiedebuut als playback-artiest bij een aflevering van de Soundmixshow. Inmiddels heeft hij een aantal kookboeken gepubliceerd waaronder Rudolph & de jonge bakkers en Rudolph's bakery.

"In dit boek vind je een verzameling van mijn meest persoonlijke, favoriete, snelle en makkelijke recepten. Dit is geen culinaire hocus-pocus waarin ik wil laten zien hoe goed ik kan koken. Ik wil niemand intimideren met moeilijke recepten. Dit boek is voor iedereen die van lekker eten houdt en plezier heeft in koken, met als belangrijkste doel dat het volop ideeën biedt om in korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel te zetten."
Rudolph van Veen is geboren op 28 januari 1967 te Weelde (België). Als kleine jongen wist hij het al zeker, hij zou kok worden. Rudolph begon in Breda bij de koksschool waar hij in 1985 de Alliance-prijs ontving voor best geslaagde leerling.
Daarna volgde het serieuze werk met stages in Zwitserland en bij grote Nederlandse chefs. Zijn passie voor patisserie deed hij op tijdens zijn stage bij Huize van Wely, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde kennen.
In 1995 behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan halen.
Inmiddels heeft Rudolph diverse grote prijzen behaald, zoals de eerste prijs bij de Zilveren Koksmuts desserts, een gouden en zilveren medaille bij de International Salon Culinaire Singapore en de eerste prijs bij de Grand Prix Mandarine Napoléon. Bovendien maakt hij regelmatig deel uit van het Nederlands Patiserrie Team waarmee ieder jaar wordt deelgenomen aan de wereldkampioenschappen patisserie.
Na een paar wervelende jaren met zijn eerste televisie-optredens, is Rudolph inmiddels al weer verder op zijn culinaire ontdekkingreis'
Lekker snel is Rudolphs eerste boek.

's Zondagsmiddags begint om 17.00u. op RTL4 Life & Cooking, gepresenteerd door Carlo en Irene, waar Rudolph van Veen tussen alle items door staat te koken en zo nu en dan een toelichting kwijt kan. Het snelle, wisselende karakter van deze show maakt een kookboek als dit geen overbodige luxe en het is een kleurig, aantrekkelijk en informatief boek geworden. Vooraf wat aandacht voor Rudolphs uitstekende c.v., tips voor de thuisvoorraad, koelkastbeheer (!), keukengerei en wat basisrecepten voor de dressings en de bijgerechten. De recepten staan min of meer op menuvolgorde (ook een hoofdstuk voor vegetariers), zijn eenvoudig klaar te maken en heel geschikt voor beginners. Per bladzijde een recept, vaak op de tegenoverliggende pagina een goede gerechtfoto. De ingredienten staan in een omlijnd of gekleurd kader, de handelingen staan puntsgewijs, soms geillustreerd met een serie werkfotootjes; in gekleurde kaders wordt nog wat productinformatie gegeven. Verspreid door het boek foto's van Rudolph met zijn leveranciers, op het veld of aan het werk met collega's. Alfabetisch register.