Rozengeur & Wodka Lime - Seizoen 1 t/m 5 (14 DVD) Nie…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 20x bekeken
  • Datum geplaatst 27 dagen geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Rozengeur & Wodka Lime - Seizoen 1 t/m 5  (14 DVD) Nieuw/Gesealed

BCZ

Acteurs: Nienke Romer Nienke Romer Medina Schuurman Ghislaine Pierie Alwien Tulner Nienke Romer Medina Schuurman Ghislaine Pierie Alwien Tulner Yvon Jaspers Ellemijn Veldhuyzen van Zanten Isa Hoes Evert van der Meulen

2748:00 minuten

In Rozengeur & Wodka Lime volgen we de liefdes, het leed en de levens van de goede vriendinnen Finette, Robin, Catherina, Babette, Donna en Eva. Dat het leven vol mooie en minder leuke momenten zit, ondervinden deze 30-ers maar al te goed. Alle 5 seizoenen in een box voor vele heerlijke en meeslepende uren kijkplezier.

De populaire televisieserie Rozengeur & Wodka Lime wordt ook wel beschouwd als het Nederlandse antwoord op de nog populairdere Amerikaanse televisieserie Sex and the City. Op 2 september 2001 begon RTL met de uitzending van het eerste seizoen van deze serie. In de serie staat het lief en leed van vier vriendinnen centraal. In iedere aflevering volg je op de voet het leven van de vier Amsterdamse vriendinnen. Dat het leven vol mooie en minder leuke momenten zit ondervinden deze dertigers dagelijks, met problemen op het werk, in hun relatie of met kinderen. Ze ontmoeten elkaar regelmatig in het café, waar ze al pratend over hun besognes hun favoriete drankje wodka lime drinken.
Inmiddels heeft de serie er vijf seizoenen op zitten en behoeft nauwelijks een introductie meer. Met een gemiddeld aantal kijkers per aflevering van 800.000 heeft de serie in de loop van vijf jaar een trouwe groep kijkers gekregen.
Let op: onderstaande globale beschrijving van de vijf seizoenen bevat spoilers door de seizoen heen!
Seizoen 1 - aflevering 1 t/m 13 (540 min)
De vier Amsterdamse vriendinnen fotomodel Finette van Aspen (Alwien Tulner), Catherina Donkersloot (Isa Hoes), advocate Babette van Woensel (Ghislaine Pierie) en Donna de La Fuentera (Medina Schuurman) zijn talentvol en ambitieus en ze genieten van het moderne stadse leven. Edoch, nu ze de dertig zijn gepasseerd, wordt het leven steeds minder vrijblijvend. Een ongewenste zwangerschap stelt de losbandige Catherina voor een dilemma en ze verrast haar vriendinnen als ze de tien jaar jongere Bob (Barry Atsma) als de vader van het kind introduceert. Finette moet een keuze maken tussen een kinderwens of haar carrière. De relatie tussen Finette en haar vriend Adriaan (Chris Tates) staat onder spanning als Finette een baantje accepteert bij een erotisch tijdschrift.
De zwangerschap van Catherina en haar huwelijk met Bob levert de nodige dilemma’s en moeilijke momenten op. Advocate Babette krijgt een relatie met journalist Frank (Daan Schuurmans). Haar jaloerse gedrag zet hun relatie zwaar onder druk. Donna, de enige moeder van het viertal, kan niet goed aarden in Zeeland en heeft steeds ruzie met haar constant aanwezige schoonmoeder. Ook mist ze haar vriendinnen en keert terug naar de hoofdstad. De problemen in ieders relatie en in hun seksleven zijn bij voortduring aanwezig en steeds zoeken ze steun bij elkaar in moeilijke tijden.
Seizoen 2 - aflevering 14 t/m 26 (540 min)
De relatieperikelen van de vier vriendinnen krijgen nieuwe impulsen in dit seizoen. De miskraam van Catherina heeft haar relatie met Bob flink onder spanning gezet. Toch gaan ze verder met elkaar en proberen opnieuw om een kind te krijgen. Babette krijgt een relatie met haar therapeut Rogier en raakt uiteindelijk bevriend met zijn vrouw Marion. Finette probeert het voortbestaan van het erotische magazine Tarzan te redden. Daarbij laait het vuur tussen haar en Adriaan weer op. Als zij een artikel schrijft over een aandelenzwendel en een in drugs handelende advocaat, komt zij in de problemen. Jasper (Evert van der Meulen), de man van Donna, komt naar Amsterdam om Donna weer voor zich terug te winnen. Met een pornofilm en partnerruil proberen ze hun ingedutte seksleven weer spannend te maken.
Seizoen 3 - aflevering 27 t/m 39 (585 min)
Catherina en Babette ontmoeten op een reünie feest een oud klasgenoot en stewardess Robin Theysse (Yvonne Jaspers), die na een mislukte relatie vanuit Canada is teruggekeerd. Ze gaat wonen in het huis van Babette, die zelf in Barcelona verkeert en op de reünie afwezig was. Donna en Catherina gaan daarom naar Barcelona toe. Robin gaat ook naar Barcelona om Babette vervelend nieuws te brengen. Babette krijgt er de zorg van haar moeder bij. Catherina en Bob zoeken in Amsterdam nieuwe woonruimte, die ze vinden in Nieuw Sloten. Omdat Babette in Nederland terug is en voorlopig blijft, trekt Robin bij Donna in. Donna komt op haar beurt in de problemen als ze niet helemaal eerlijk is bij een sollicitatiegesprek, daarnaast botert het niet tussen haar en Robin. Babette heeft het moeilijk doordat Frank in Barcelona is achtergebleven. Robin wordt verliefd op piloot Chris.

Seizoen 4 - aflevering 40 t/m 52 (543 min)
Babette komt erachter dat Frank huwelijksplannen met haar heeft. Aanvankelijk twijfelt Babette, mede door haar gevoelens voor Nathalie. Uiteindelijk stemt ze in, maar Frank bemerkt haar twijfeling. Dat leidt tot een noodlottige ruzie. Niemand heeft in eerste instantie in de gaten dat Catherina vreemd gaat met haar oppasbuurman Gerd Lindeboom (Eric Corton), die tevens muzikant is. Zakelijk gaat het Donna voor de wind, maar ze mist toch iets. Is het goede seks of toch het traditionele gezinsleven. Robin gaat op zichzelf wonen, maar haar woning blijkt bijkans een bouwval. Ze krijgt een relatie met één van de klusjesmannen maar ontmoet kort daarna de miljonair Otto. En Finette komt weer terug. De vriendinnen lezen met gemengde gevoelens het boek dat zij over hen heeft geschreven. Robin (Nienke Römer) krijgt de schrik van haar leven als blijkt dat haar pas verbouwde huisje volledig in de as ligt.
Seizoen 5 - aflevering 53 t/m 65 (576 min)
Catherina woont nu bij Donna in huis en waagt zich aan de verkoop van een vaag dieetproduct. De de verschillende relaties hebben weer zo hun ups en downs. Babette wordt verliefd op haar baas Max en gaat in op de seksuele gevoelens van haar buurjongen Dennis (Johnny de Mol). Catherina meldt zich in het geheim aan bij een relatiebureau en ontmoet uiteindelijke de rijke architect Walter. Eva de Ridder (Ellemijn Veldhuijzen van Zanten) heeft het moeilijk in haar huwelijk met zanger Mike (Viggo Waas), wiens zangcarrière niet zo goed loopt. Donna heeft het moeilijk, als ze uiteindelijk haar vader voor het eerst ontmoet. Als al haar vriendinnen kinderen krijgen, bekruipt Donna een triest en verloren gevoel.
Rozengeur & Wodka Lime is geïnspireerd door de succesvolle Amerikaanse serie Sex And The City. Maar heeft ook een duidelijk verschil met de Amerikaanse serie. De toon van Rozengeur & Wodka Lime is veel serieuzer, waarin de relatie ontwikkeling van de vier (en later vijf) vriendinnen centraal staan. In de eerste seizoenen zijn het dertigers die zich met hun carrière, relaties en kinderwens bezig houden. Maar gaandeweg de seizoenen ontwikkelen de dames zich. In het vijfde en voorlopig laatste seizoen is het aantal mannen in het leven van de nu vijf vriendinnen ook wel aardig toegenomen. Werk en zwangerschap / kinderen staan nu ook veel meer op de voorgrond.
De titelsong van Rozengeur & Wodka Lime heet ‘Nothing lasts forever’ en werd geschreven door de band ‘Gene Loves Jezebel’.
Voor zover nu bekend zal de zender Talpa de serie voortzetten en verschijnt in voorjaar 2006 het nieuwe zesde seizoen van de serie met wederom 13 afleveringen. Het credo van de serie is nu dat het over vrouwen gaat alles willen: een interessante baan, een geweldige man, leuke kinderen, een hip leven en er hoe dan ook goed uit blijven zien. Opnieuw zullen Isa Hoes, Ghislaine Pierie en Medina Schuurman de drie vriendinnen Catherina, Babette en Donna spelen. De rest van de cast is nog niet bekend.
Bridge Entertainment Group heeft de vijf seizoenen van Rozengeur & Wodka Lime eerder uitgebracht als vijf losse digipacks met 3 DVD’s per seizoen. Deze vijf digipacks zijn nu ook samengebracht in een fraaie luxe cadeaubox met de complete seizoenen 1 t/m 5. Totaal maar liefst ruim 45 uur kijkgenot.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.