MarktPlaza

Roya Hakakian - Leven In Het Land Van "Nee" (Hardcover/Gebonden)

100x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Roya Hakakian  -  Leven In Het Land Van "Nee"  (Hardcover/Gebonden)

BCZ

223 pagina's

Roya Hakakian groeit op in een joods intellectueel gezin in Teheran. Roya droomt ervan schrijfster te worden, maar als in 1979 Ayatollah Khomeini aan de macht komt, veranderen haar leven en haar land voorgoed. Het duurt niet lang voor de familie van Roya Hakakian zich gedwongen ziet Iran te ontvluchten.

Roya Hakakian groeit op als joods meisje in Teheran, de hoofdstad van Iran. Haar vader is hoofd van een middelbare school en wordt geroemd om zijn gedichten. Roya droomt ervan schrijfster te worden, maar in februari van 1979 veranderen haar leven en haar land voorgoed: Ayatollah Khomeini komt terug uit zijn ballingschap van vijftien jaar en na 2500 jaar komt er een einde aan de monarchie. Het duurt niet lang voor de familie van Roya vluchtplannen moet maken; het leven in Iran is voor intellectuelen te gevaarlijk geworden…
Leven in het land van ‘nee’ is een rijkgeschakeerd portret van een jeugd en puberteit in het Teheran van vlak voor en tijdens de revolutie. In een krachtige stijl en met een droog gevoel voor humor vertelt Roya over haar familie, haar vrienden en het normale schoolleven. Maar ook vertelt ze over het veranderende politieke en sociale leven in Iran.
‘Boeiende en goedgeschreven memoires, waarin een mooi beeld wordt gegeven van het voormalige joodse leven in Teheran

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties