MarktPlaza

Rosicrucianism Society - Ante Rosam -vinyl album RARE!!

283x bekeken
12 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Aangeboden, zeldzame LP
Ante Rosam
*
Schüler musizieren für Schüler
*
Chor und Solisten des Lectorium Rosicrucianum
*
Uitgave: Internationale Schule des Rosenkruzes e.V.- Lectorium Rosicrucianum
Vinyl LP 33 rpm 30 cm
Eigen Uitgave ( geen # - vinylcode 7887 )
Opname 1986/7
*
Inhoud:
Werken van Sibelius, Dowland, Bach, Hasselmans, Milhaud, Händel,Mendelssohn, Vivaldi e.a.
Verder o.m. Vater Dein Rufen,
(zie scan)
*
Deze bijzondere LP uit de kringen van Rozenkruisers wordt practisch nergens aangeboden, en is te koop bij een bod vanaf 15,00 EUR (verkoopprijs nader vast te stellen)
Bod ex kosten verzending
*
Ik heb meer LP’s Rozenkruizers te koop. Kijk bij advertenties deze adverteerder in de zelfde verkoopgroep Boeken->Esoterie en Spiritualiteit
tags: rozenkruis, rozenkruiser, rozenkruisers, lectorium rosicrucianum, christelijke mystiek, mysticisme, gnosis, gnostiek, gnosticisme
--------------------------------------------------------
----------------------------
Achtergrondinformatie
Lectorium Rosicrucianum
Het Lectorium Rosicrucianum, ook Internationale School van het Gouden Rozenkruis geheten, is een internationaal gnostisch genootschap, gebaseerd op de leringen van de klassieke Rozenkruisers.
Geschiedenis
Het genootschap werd in 1935 gesticht door de gebroeders Jan Leene (1896–1968) en Zwier W. Leene (1882-1938), samen met mevrouw Henny Stok–Huyser (1902–1990), als afsplitsing van het Rozekruisers Genootschap, de toenmalige Nederlandse afdeling van de Rosicrucian Fellowship van Max Heindel.
Dit (officiële) kerkgenootschap was opgericht op 24 augustus 1924 in Haarlem, oorspronkelijk als een afdeling van het Rosicrucian Fellowship. Maar tien jaar later, rond de kerstdagen van 1934, scheidde de Haarlemse afdeling van het Rosicrucian Fellowship zich af van het "hoofdkantoor" te Oceanside in Californië, en ging zelfstandig verder onder de naam Rozenkruisers Genootschap.
De Rosicrucian Fellowship afdeling in Amsterdam aan de Overtoom, die inmiddels gesloten is, bleef daarentegen het "hoofdkantoor" wél trouw.
Gedurende de oorlog werden alle activiteiten door de bezetter verboden, maar na de oorlog bloeide het genootschap onder de naam Lectorium Rosicrucianum weer op (toen ook nog een tijdje het Jacob Boehme Genootschap genoemd) en werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw een internationaal kerkgenootschap.
Graden
Het Lectorium Rosicrucianum kent ongeveer als in de vrijmetselarij graden van leerlingen. Nadat men eerst ruim een half jaar belangstellende is geweest kan men een cursus van dertien lessen volgen, waarvan de dertiende les op Renova in Lage Vuursche. Hard- en softdrug-gebruikers worden beslist niet toegelaten. Daarna kan men geïnstalleerd worden als voorbereidend leerling, een jaar later gevolgd door een installatie tot proefleerling. Daarbij belooft de proefleerling nooit meer vlees en vis te eten, geen alcoholische dranken meer te drinken en niet meer te roken. Dit om het lichaam, als tempel en als onderdeel van het geheel, zuiver te houden. Vervolgens kan men weer zo'n anderhalf jaar later belijdend leerling worden, waarna men verder toegelaten kan worden tot de hogere graden, ook wel de broederschap (m/v) van de innerlijke graden genoemd.
Er zijn verschillende tempels in Nederland. Allereerst de hoofdtempel aan de Bakenessergracht, hoek Zakstraat, te Haarlem, waar tevens een gloednieuw hoofdkantoor is verrezen. Verder zijn er centrum-tempels in onder andere Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Enschede en Eindhoven. Elke drie weken worden er conferenties voor leerlingen gehouden in het conferentie-oord Renova te Lage Vuursche. Ook heeft het Lectorium Rosicrucianum een uitgebreide jeugdafdeling: er bestaat de Jan van Rijckenborghschool, en speciaal voor de jeugd is er het conferentie-oord Noverosa te Doornspijk. Ook is er een tempel in Santpoort-Zuid, de "Rozenhof" genoemd. Deze tempel is alleen toegankelijk voor leerlingen in de Hogere Bewustzijn School of hoger.
In Nederland kennen we verder: De tempel in Utrecht, Majellapark en Het conferentie-oord Renova te Lage Vuursche
Het Lectorium Rosicrucianum bezit een grote boekhandel tevens drukkerij, de "Rozekruispers" genoemd. Veel openbare bibliotheken hebben boeken van diverse auteurs van het Lectorium Rosicrucianum in bezit. De Theosofische Bibliotheek aan de Tolstraat te Amsterdam heeft bijzondere boeken en brochures van dit kerkgenootschap.
Jan van Rijckenborgh, pseudoniem van J. Leene, en Catharose de Petri, pseudoniem van mevr. H. Stok-Huyser, de weduwe van de heer Stok, beiden grootmeesters en stichters van het Lectorium Rosicrucianum, hebben een grote literaire nalatenschap achtergelaten, waarin moderne interpretaties van klassieke geschriften als de Fama Fraternitatis, De Chymische Hochzeit Christiani Rosencreutz, en de Tao Te Ching. In 1968 overleed Leene en in 1990 ook mevrouw Stok-Huyser. Sindsdien wordt het Lectorium Rosicrucianum bestuurd door een raad van dertien personen, de ISL (Internationale Spirituele Leiding) genoemd. Ook de dochter van Leene, mevrouw E.T. Hamelink-Leene, heeft een actieve rol in dit kerkgenootschap.
Catharose de Petri (pseudoniem van Henriette Stok Huyser, 1902–1990) was een Nederlands mysticus en medeoprichter van het Lectorium Rosicrucianum, een internationale esoterische school gebaseerd op gnostische ideeën over het christendom.
Haar spirituele naam is een combinatie van Katharen (Catha), Rozenkruisers (Rose) en de Graal (Petri).
Catharose de Petri richtte in 1935 het Lectorium op tezamen met twee andere Nederlandse mystici, Jan van Rijckenborgh en zijn broer Zwier Willem Leene na hen ontmoet te hebben als leden van de Nederlandse tak van Max Heindels Rosicrucian Fellowship. De drie scheidden zich af van Heindels interpretatie van de Rozenkruiserij om hun eigen beweging te vormen, het Lectorium Rosicrucianum.
Samen met Van Rijckenborgh en Leene schreef zij verschillende boeken over de gnostische visie van het Lectorium waarin gesproken werd over een omvorming van het innerlijk leven door middel van de christelijke gnosis. In 1956 ontmoettten zij Antonin Gadal, de Franse historicus van de Kathaarse geschiedenis wiens theorieën een grote rol speelden in de ontwikkeling van hun ideeën.
Bij het overlijden van Van Rijckenborgh in 1968 nam Catharose de Petri de leiding van de beweging over en behield deze tot haar dood in 1990. Het Lectorium zet hun werk tegenwoordig op wereldwijde schaal voort
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
Bieden vanaf 15,00 euro (ex kosten verzending)/ Verkoopprijs nader vast te stellen
*
Al onze Lp's worden verzonden.
kosten verzending etc 7,00 euro (NL)
Buitenland andere tarieven
Voor actuele condities: zie introductiepagina winkel
*
This rare vinyl Longplay album is for sale- please enter your bid.
Selling price tot be fixed, starting bid 15,00 EUR
*
For sale: this rare vinyl album (33 rpm, 30 cm) issued by the Rosicrucianism Society (Internationale Schule des Rosenkruzes e.V.- Lectorium Rosicrucianum) : “Schüler musizieren für Schüler” (“Students play for students”)
*
More vinyl albums for sale issued by the Rosicrucianism Society . Have a look into our other advertisements : Boeken- subgroup Spiritueel
*
Rosicrucianism is a philosophical secret society, said to have been founded in late medieval Germany by Christian Rosenkreuz. It holds a doctrine or theology "built on esoteric truths of the ancient past", which, "concealed from the average man, provide insight into nature, the physical universe and the spiritual realm." Rosicrucianism is symbolized by the Rosy Cross.
Between 1607 and 1616, two anonymous manifestos were published, first in Germany and later throughout Europe. These were Fama Fraternitatis RC (The Fame of the Brotherhood of RC) and Confessio Fraternitatis (The Confession of the Brotherhood of RC). The influence of these documents, presenting a "most laudable Order" of mystic-philosopher-doctors and promoting a "Universal Reformation of Mankind", gave rise to an enthusiasm called by its historian Dame Frances Yates the "Rosicrucian Enlightenment".
Rosicrucianism was more closely associated with Protestantism than Roman Catholicism and in particular, was most closely associated with Lutheranism. According to historian David Stevenson, it was also influential to Freemasonry as it was emerging in Scotland. In later centuries, many esoteric societies have claimed to derive their doctrines, in whole or in part, from the original Rosicrucians. Several modern societies, which date the beginning of the Order to earlier centuries, have been formed for the study of Rosicrucianism and allied subjects.
*
Your bid does not include postage
IBAN BIC payment ( Paypal + 7 %)
Send mail or use bid button.
Have a look at the shop intro-page for actual conditions
*
Meer LP's in één keer verzenden drukt verzendkosten, KIJK IN DE WINKEL
Meer informatie: elpee.marktplaza.nl