MarktPlaza

Robert Kranenborg - De Keuken Van Kranenborg Winter (Hardcover/Gebonden)

46x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

243 pagina's

De winter is voor mij een magisch seizoen vol sfeer en traditioneel vol stemmige en feestelijke eetmomenten. Het mooie van de wintermaanden (december tot en met februari) is dat ze zowel de afsluiting van het oude jaar als ook de start van een nieuw jaar in zich meedragen. Het jaar begint en eindigt met de winter. Als dat niet iets poëtisch heeft?

In dit eerste boek in een serie van vier leert de lezer mij al goed kennen: hoe ik denk en werk, wat ik moest doen om de top te bereiken, wat je moet doen om aan de top te blijven en gaandeweg zal mijn manier van koken en denken over koken helder worden.

Een recept is daarbij een start: het voordoen door de chef op papier. Maar - zo zegt de chef - dat recept is beslist niet heilig. Je moet op basis daarvan andere eigen gerechten gaan koken en fouten maken, is dat erg? Welnee! Je moet juist fouten maken om tot een beter begrip van garingsprocessen te komen en misschien wel om zo - het zal niet de eerste keer zijn - nieuwe gerechten te creëren.

Eerste deel van een vierdelige serie, elk gewijd aan een jaargetijde waarin Kranenborg ingaat op producten van het seizoen en hij o.m. zijn visie en adviezen geeft over inkoop, het maken van een mise en place, en van een basisvoorraad sauzen e.d. waarmee snel gewerkt kan worden. Met een overzicht van wintergroenten, een lijst van Nederlands wild en veel recepten. Dit alles wordt afgewisseld met een terugblik op zijn carriere met bijdragen van diverse (oud-)collega's. Kranenborg is een gerenommeerde chef-kok die na veel in vooral Franse topkeukens gewerkt te hebben zijn loopbaan zeer succesvol voortzette in Nederland. Bij het grote publiek werd hij bekend met de RTL5-series: 'Over de kook' en 'Topchef'. Deze serie is gericht op de gevorderde amateurkok en de jonge professional, de groep die al kookervaring heeft, maar meer wil weten. Afgesloten wordt met adressen van wijnhandelaren, een alfabetisch begrippenlexicon, een alfabetisch namenlijst, alfabetisch algemeen register en een alfabetisch register op Franse garnituurbenaming. Met een korte literatuurlijst. Verzorgde uitgave, blauw leeslint, grijze tekeningen ter verstrooiing.