MarktPlaza

Robert C. Atkins - Een Leven Lang Atkins

187x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

het dieet dat geen hongergevoel geeft en echt werkt

400 pagina's

Gewicht verliezen met het Atkins-dieet is ook in Nederland weer populair. Na de enorme opleving in de VS en Engeland, is ook hier opnieuw veel aandacht voor Atkins' ideeën: de basisgedachte van zijn dieet is dat men het eten van koolhydraten drastisch terugbrengt en de nadruk legt op eiwitten en vetten.
Populair gezegd: geen boterhammen, maar wel eieren met spek.
Robert C. Atkins is bekend van zijn dieet, dat in de eerste versie (Atkins' Dieetrevolutie) al in de zeventiger jaren populair was. Na een herziening in 1992, heeft hij in 2002 zijn standaardwerk opnieuw volledig herschreven, waarbij hij medische onderzoeksresultaten en nieuwe recepten heeft toegevoegd.
In 2003 overleed Dr. Atkins na een val op straat.
Handleiding om af te slanken volgens het Atkinsdieet, gevolgd door aanwijzingen om aan de hand van menu's en recepten het gewicht blijvend in balans te houden. De voedingsleer en -adviezen worden geillustreerd met praktijkvoorbeelden waarin Amerikaanse staatsburgers getuigen van de verandering in hun leven (met (lelijke) foto's van voor en na). Zelfs een overtuigde vegetarier vond spirituele rust bij het (vleesrijke) Atkinsdieet. Vooraf een uitgebreide uitleg over het dieet met voedingsadviezen, gevolgd door dagmenu's en feestmenu's voor respectievelijk 45 gram, 60 gram, 80 gram en 100 gram koolhydraten per dag en recepten. Onderaan ieder recept in een grijze balk opgave van voedingswaarden. De recepten zijn geschreven voor een Amerikaans voedingspatroon, maar de vertaler heeft hier en daar praktische opmerkingen geplaatst die de bruikbaarheid zeker verhogen. De markt voor additieven en dr. Atkins-dieetproducten is ook in Nederland groeiende. Met een algemeen register en een receptenregister. Goede aanvulling naast 'Dr. Atkins' nieuwe dieetrevolutie'