MarktPlaza

Rindert Kromhout - De Dikke Billenbijters (Hardcover/Gebonden)

57x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

148 pagina's

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

Joes smoort een kreet van schrik en drukt zich tegen de muur. Zijn hart bonst als een razende. Daar in het water, dat is... dat lijkt wel... Het is een krokodil, en echte, levende krokodil!
Een krokodil in het riool? Is dát de billenbijter waar iedereen zo bang voor is? Je leest er alles over in het spannende verhaal waarmee dit boek begint. Maar er is méér. Een huis propvol vieze beesten. Een dierenwinkel zonder klanten. Een kattenvangende moeder.
Een boek vol verrassende, maar vooral ook grappige avonturen van kinderen met dieren!

Verzamelbundel met vier verhalen die eerder werden uitgebracht bij uitgeverij Zwijsen (1994-2001). In alle verhalen spelen 'zielige' dieren een rol die gered worden door een begaan kind. In 'De billenbijters' redt Joes in de wc gedumpte dieren uit het riool, inclusief een oude opa. In 'Vieze beesten' ontfemt Oskar zich niet alleen over zwerfdieren, maar ook over een paar zwervers. In 'Beesten in het nieuws' blaast Ben de kwijnende dierenwinkel van zijn vader nieuw leven in en in 'Katten vangen' bezorgt Lies de katten uit de buurt uiteindelijk een beter leven. De grappige, vlot lezende verhalen hebben hun oorspronkelijke illustraties behouden, zodat deze bundel werk van twee verschillende, goed bij elkaar passende illustratoren bevat: krachtige, zwart-witte gewassen pentekeningen. Op het omslag prijkt een illustratie die bij het eerste verhaal hoort. Fijne bundel voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.