Riek Kohlenberg: Nieuw licht op oude profetieen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 8x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Riek Kohlenberg: Nieuw licht op oude profetieen

 

Dit boek biedt de huidige mens, die vaak verward raakt door allerlei negatief lijkende maatschappelijke en geestelijke ontwikkelingen, een duidelijk positief perspectief met betrekking tot de periode die voor ons ligt, het Aquariustijdperk, het tijdperk van vernieuwing en geestelijke opgang.

Door de Christelijke kerken wordt het Oude Testament vaak bekeken vanuit de inhoud van het Nieuwe Testament. Daardoor ontstaat het gevaar van de interpretatie achteraf. Allerelei Oud-Testamentische tekstplaatsen, zoals bijvoorbeeld een groot aantal profetieen, worden zo nogal eens geinterpreteerd in de richting van Paulus' zoenofferleer.

In dit boek wil de schrijfster op een onbevooroordeelde wijze deze teksten aan een nieuw onderzoek onderwerpen en gedachtig de woorden 'de letter doodt, maar de geest maakt levend', zoeken naar de geestelijke inhoud van de profetieen. Zij komt daarbij tot de conclusie dat een groot aantal Oud-Testamentische profetieen betrekking heeft op het in die tijd nog eeuwen in het verschiet liggende Vissentijdperk. Dit tijdperk kan zelf weer als een 2000 jaar durende periode van voorbereiding gezien worden op het tijdperk dat nu is aangebroken, namelijk het Watermantijdperk, het begin van een cyclus van algehele vernieuwing.

 

Uitg. De Ster, paperback. Praktisch in nieuwstaat.

 

ksteso

P010920


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.