MarktPlaza

Rick Gallop: GI-dieet en GI-dieet in de praktijk

152x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Rick Gallop: GI-dieet en GI-dieet in de praktijk


Jarenlang is ons verteld dat een dieet met weinig vet en veel koolhydraten de manier is om af te vallen. Maar iedereen die dat dieet heeft gevolgd, weet dat het niet werkt. Rick Gallop heeft dat aan den lijve ondervonden. Gefrustreerd ging hij op zoek naar een dieet dat gezond was, dat hem geen hongergevoel zou geven en dat echt zou werken. Toen hij op de Glycemische Index (GI) stuitte, wist hij dat hij gevonden had wat hij zocht.
GI ofwel Glycemische Index geeft de snelheid aan waarmee het lichaam koolhydraten omzet in glucose. Glucose wordt omgezet in energie op opgeslagen als vet. Om af te vallen is het van kritiek belang om voedingsmiddelen met een hoge GI te vermijden, zoals corn-flakes en watermeloen, omdat die te snel worden verte erd. Rick Gallop heeft met het GI-dieet het gemakkelijkste en effect iefste eetplan ontworpen door voedingsmiddelen op basis van hun GI-waarde in drie categorieën in te delen: voedsel dat u moet vermijden, voedsel dat u in beperkte mate mag eten en voedsel waarvan u zoveel mag eten als u wilt.

Het boek bevat vele recepten, adviezen en tips die het verliezen van gewicht vergemakkelijken. Behalve de voedingswaarde van producten komen de psychologische en emotionele aspecten van afslanken uitgebreid aan de orde, Getuigenissen onderstrepen het succes en h et gemak van dit revolutionaire dieet, waardoor de lezer zich gesteund weet. Niet dat die iets tekort komt: de recepten zijn heerlijk en zelfs snacks kunnen op het programma blijven zonder dat het gezonde spoor wordt verlaten.


Uitg. Tirion, 2 paperbacks. In goede staat.

D17

P270516